Mariborčane je okrepil Saša Ivković. Foto: www.alesfevzer.com
Mariborčane je okrepil Saša Ivković. Foto: www.alesfevzer.com
Rifet Kapić je zapustil Gorico. Foto: www.alesfevzer.com

24-letni srbski branilec se v Ljudski vrt seli iz Voždovca.

"Njegove igre v srbskem prvenstvu so zaznali vsi, po izboru trenerjev in kapetanov vseh klubov je bil izbran v najboljšo enajsterico jesenskega dela. Izkoristili smo priložnost, da pride v naš klub, in prepričan sem, da smo dobili odlično okrepitev," je za klubsko spletno stran povedal športni direktor Zlatko Zahović. Dodal je, da so želeli povečati konkurenco v obrambni vrsti, saj so ostali pri dveh osrednjih branilcih: "Rajčević je poškodovan, Šme ni igral leto in pol, Uskoković je še mlad. Maribor v slovenski ligi večinoma igra na polovici nasprotnikov in potrebujemo tudi tehnično zelo dobre branilce."

192 cm visoki Ivković, ki se bo ekipi pridružil v ponedeljek, ko bodo odšli v Moravske Toplice, je povedal, da "želi prispevati svoj delež k novemu naslovu prvaka in potem pri naslednjih kvalifikacijskih preizkušnjah".

Ivković je igral tudi za Partizan in Ashdod.

Kapić se seli v Švico
Nogometaši Gorice bodo spomladanski del državnega prvenstva začeli oslabljeni. Zapustil jih je 22-letni bosanski vezist Rifet Kapić, po mnenju številnih njihov najboljši igralec, ki je podpisal pogodbo z Grasshopperjem iz Züricha, ki je po jesenskem delu na šestem mestu švicarske lige.

Kapić je v dveh letih za Gorico odigral 73 tekem, v katerih je dosegel 18 golov. V letošnji sezoni je dosegel 11 golov, sedem v prvenstvu in štiri v kvalifikacijah za Evropsko ligo.