Chris Froome je že deset let del britanskega
Chris Froome je že deset let del britanskega "imperija" Ineos (prej Sky), prav nič pa ne bi bilo presenetljivo, če bi po letošnji sezoni, ko se mu izteče pogodba, odšel v drugo ekipo. Foto: EPA
Sorodna novica Froome bi utegnil na Touru nastopiti v novi ekipi

Froome, ki je že popolnoma okreval po hudem padcu lani junija, želi na letošnji Dirki po Franciji s peto zmago izenačiti rekord v številu zmag na najpomembnejši kolesarski dirki na svetu, vendar bi imel lahko težave v svoji ekipi, saj sta pri Ineosu kandidata za rumeno majico tudi Egan Bernal in Geraint Thomas. Lanski zmagovalec Bernal je že napovedal, da ne bo sprejel vloge pomočnika, če bo stoodstotno pripravljen. Ker ni več samoumevno, da bo Froome glavni lider ekipe Ineos, so se pojavila namigovanja, da bi lahko že sredi letošnjega poletja našel novo ekipo.

Contadorju (na Touru je zmagal leta 2007 in 2009) se to ne zdi verjetno: "Da bi Froome v tej sezoni menjal ekipo, se mi zdi nepredstavljivo. Ima ogromno izkušenj in ve, kako premagati vse ovire," je Contador povedal za Eurosport, nato pa poudaril, da bi lahko Froomovo selitev k drugi ekipi videli po koncu sezone, predvsem če bo Tour pokazal, da je Bernal močnejši. Če si bo Froome res želel doseči peto (ali pa morda celo šesto) zmago na Dirki po Franciji, bi bilo po mnenju Contadorja v tem primeru smiselno, da najde ekipo, v kateri bo vse podrejeno njegovemu nastopu na Touru.