Medalje so osvojili  (z leve) Sabina Bec, Aleš Lorber, Redžo Ljutič, Jan Softič, Isabela Kovačič, Dejan Vajs in Mitja Potočnik. Foto: KBZS
Medalje so osvojili (z leve) Sabina Bec, Aleš Lorber, Redžo Ljutič, Jan Softič, Isabela Kovačič, Dejan Vajs in Mitja Potočnik. Foto: KBZS

Naslove svetovnih prvakov so v disciplini kick light osvojili Isabela Kovačič do 60 kilogramov, Redžo Ljutič do 63 kilogramov in Jan Softič do 84 kilogramov, srebrno medaljo pa si je nadel Dejan Vajs v kategoriji do 94 kilogramov. V disciplini light contact je Mitja Potočnik do 94 kilogramov dobil zlato, Sabina Bec do 55 kilogramov in Aleš Lorber do 94 kilogramov pa bronasto medaljo.

Miran Fabjan se je uvrstil v četrtfinale
Med 23 člani slovenske reprezentance je bil tudi Miran Fabjan, ki je nastopil v disciplini K-1 do 81 kilogramov, vendar je žal ostal brez medalje. Po dveh zanesljivih zmagah ga je namreč v četrtfinalu premagal beloruski reprezentant.

Z izidi sta sta zadovoljna tudi predsednik Kickboxing zveze Slovenije Vladimir Sitar in selektor reprezentance Bojan Korošec. Sitar je dejal, da je napredek pri naših tekmovalcih, čeprav niso osvojili medalje, opazen predvsem v disciplini K-1.

"Kdo pa ne bi bil zadovoljen s sedmimi medaljami," je navdušenje izrazil Korošec, ob tem pa opozoril, da odlični izidi tekmovalcev in vseh, ki delajo za Kickboxing zvezo, ne smejo uspavati. Tudi on je poudaril napredek v trdih disciplinah, vendar je prepričan, da imajo tekmovalci v teh disciplinah še "veliko rezerve" in da se lahko v prihodnje nadejamo tudi kakšne medalje.

Tako Sitar kot Korošec sta omenila še izjemno konkurenco na prvenstvu, saj se je tekmovanja udeležilo več kot 800 tekmovalcev iz 61 držav.

Drugi del prvenstva bo v Dublinu
Naše kikboksarje med 23. in 26. novembrom čaka še drugi del svetovnega prvenstva, ki bo v disciplinah full contact, semi contact in v glasbenih katah potekalo v Dublinu na Irskem.