Miha Logar je eden najboljših branilcev Alpske lige. Njegov strel z modre črte je izjemen. Foto: SŽ Olimpija/Eva Brili Grebenar
Miha Logar je eden najboljših branilcev Alpske lige. Njegov strel z modre črte je izjemen. Foto: SŽ Olimpija/Eva Brili Grebenar

24-letni Kranjčan je med letoma 2014 in 2016 že igral v Tivoliju, kjer pa so bile razmere neurejene. Odšel na Jesenice, kjer se je v letih 2017 in 2018 veselil naslova državnega prvaka. Aprila 2017 je tudi odločil podaljšek tretje finalne tekme v Tivoliju, ki je železarjem prinesla lovoriko.

Lani se je preizkusil v francoski ligi, v kateri je igral za Strasbourg. Poleti se je vrnil v Ljubljano in kar težko si je predstavljati uspešno igro Olimpije v končnici Alpske lige brez njega. Dva izmed sedmih zadetkov v tej sezoni je dosegel v torek proti Bregenzerwaldu, ko je Olimpija po zaostanku z 1:2 zmagala s 7:2.

Gregor Polončič se je zelo hitro znašel v vlogi glavnega trenerja. Zelo veliko pozornosti posveča mladim igralcem, ki po seriji zmag lahko hitro poletijo, vendar jih zna postaviti na realna tla. Foto: SŽ Olimpija/Eva Brili Grebenar
Gregor Polončič se je zelo hitro znašel v vlogi glavnega trenerja. Zelo veliko pozornosti posveča mladim igralcem, ki po seriji zmag lahko hitro poletijo, vendar jih zna postaviti na realna tla. Foto: SŽ Olimpija/Eva Brili Grebenar

V treh letih se je na Celovški 25 precej stvari spremenilo. Predsednik Miha Butara, direktor Tomaž Vnuk in njegova desna roka Dušan Lepša so vzpostavili red. Plače so redne, kar je bilo v preteklem desetletju prej redkost kot pravilo, čeprav je Olimpija igrala v Ligi Ebel. Igralci imajo vse misli usmerjene na ledeno ploskev, to pa se pozna tudi na lestvici. Po uvodnih dveh porazih so zmaji nanizali izjemno serijo in bodo končali redni del na vrhu.

V garderobi je bilo po tekmi res živahno, saj so se igralci zavedali, da so potrdili prvo mesto in imajo odlično izhodišče za drugi del tekmovanja, ki se bo začel 13. februarja. Vodstvo kluba in tudi igralci si želijo še dveh derbijev z Jeseničani, ki so po seriji zmag blizu šestemu mestu. Železarji bodo v četrtek gostovali v Asiagu, nato v soboto Lustenau prihaja v Podmežaklo, zelo pomembno pa bo tudi gostovanje v Feldkirchu. Zmaji lahko pomagajo večnim tekmecem, saj že v soboto gostujejo v Feldkirchu, 29. januarja pa Lustenau prihaja v Tivoli.


Izpolnili ste oba cilja v rednem delu Alpske lige. Najprej zagotovitev končnice in nato še potrditev prvega mesta.
Naš cilj je predvsem dobra igra. Prvo mesto prinaša štiri točke v nadaljevanju. Ko smo si zagotovili končnico, nismo prav nič manj resno vzeli naslednje tekme. Ostali smo na realnih tleh, saj se prava sezona začne šele v končnici.

Po decembrskem premoru je Olimpija razred zase. Nanizali ste enajst zaporednih zmag in dobili tudi nekaj težkih gostovanj v Italiji. Kakšni so glavni razlogi za velik napredek v igri?
Med tem premorom nismo počivali. Malce smo si odpočili glave, nato pa smo začeli še bolj zavzeto trenirati, in to se zdaj pozna. Tekme dobivamo v drugi in tretji tretjini, saj imamo zelo širok kader in igralce, ki so fizično odlično pripravljeni.

Kje so še rezerve v igri? Na vseh zadnjih tekmah ste se znašli v zaostanku z 0:1, nekajkrat tudi z 0:2, a ste v drugi polovici tekme nato napolnili mrežo tekmecev.
Začetek tekem ni naša odlika. Že vsaj petkrat zapored smo se znašli v hitrem zaostanku, ki nas je predramil. V drugem delu tako ne bo šlo. Od začetka bo treba prikazati pravo igro, morda bo treba malce spremeniti pripravo na tekmo.

Cilj je seveda ubranitev naslova v Alpski ligi, naslednji mesec pa vas čakajo še tekme državnega prvenstva proti precej slabšim tekmecem. Kako težko se je motivirati za te tekme?
Moramo dokazati, da smo profesionalci. Seveda v državnem prvenstvu razen Jesenic preostale ekipe niso na tej ravni. Na takih tekmah je treba ohraniti navade v igri. Ne sme biti popuščanja, saj se to nato pozna tudi v Alpski ligi.

Jeseničani so se odlično pobrali po porazu na derbiju v Podmežakli z 0:7. Nanizali so serijo zmag in imajo še možnost za šesto mesto. Si želite še dva derbija v drugem delu Alpske lige?
Derbi je res lepo igrati. To so prave tekme. Igramo za navijače, ki se vedno v velikem številu zberejo prav na teh tekmah. Res je pravi užitek igrati. Veliko raje se peljemo na gostovanje na Jesenice, v Lustenau se nam res ni treba prevečkrat voziti. Velikokrat smo utrujeni na tekmah po izjemno dolgih vožnjah z avtobusom. Upam, da bo kmalu znova na sporedu derbi.

Počasi se že začenjajo ugibanja o tekmecih v končnici. Zelo verjetno bo Olimpija imela možnost izbire. Kakšno željo imate igralci? Kaj je ključen faktor?
Tekmec nam mora ustrezati. Pomembne so medsebojne tekme v tej sezoni. Ključnega pomena je seveda tudi dolžina potovanja z avtobusom. Velika razlika je, ali se trikrat pelješ po osem ur ali pa le v pol ure oddaljen kraj. Tekme si sledijo na dva dni, regeneracija je ključna. Vsaka malenkost je pomembna v končnici. O tekmecu na koncu odloča vodstvo kluba, igralci pa imamo vseeno besedo.