Poslovanje Manchester Uniteda je zaradi epidemije novega koronavirusa zelo prizadeto. Foto: Reuters
Poslovanje Manchester Uniteda je zaradi epidemije novega koronavirusa zelo prizadeto. Foto: Reuters

Končna številka škode, ki jo je uglednemu angleškemu nogometnemu klubu povzročila prekinitev Premier lige in sploh vse, kar je povezano z novim koronavirusom, bo seveda še mnogo višja. Dovolj zgovoren je podatek, da je Manchester United samo zaradi prestavljene tekme 15. marca (dvoboj v gosteh proti Tottenhamu) utrpel za štiri milijone funtov škode.

Sorodna novica Pozabite na stomilijonske prestope, čaka nas nova realnost

"Živimo v časih, ki nimajo primerjave, in priznati si moramo, da kriza ne bo izginila čez noč," je povedal Ed Woodward, izvršni podpredsednik Manchester Uniteda. "Toda naš klub je zgrajen na trdnih temeljih. Ostajamo optimisti glede dolgoročnih perspektiv in verjamemo, da bomo našli pot skozi enega največjih izzivov, ki so doleteli klub v njegovi 142-letni zgodovini."

V obdobju med 1. januarjem in 31. marcem je imel klub za 123,7 milijona funtov prihodkov, kar je 18,7 odstotka manj kot leto prej. Učinek koronakrize se takrat še ni tako poznal, veliko večjo vlogo bo imela kriza v drugem in verjetno tudi še v tretjem četrtletju. Dolg je narasel za 124,4 milijona, na 429,1 milijona funtov.

Iz TV-pravic bo moral Manchester vrniti 20 milijonov funtov, in to tudi, če bodo sezono Premier lige izpeljali do konca.