Matic Verdinek je bil z osmimi zadetki prvi strelec gostiteljev. Foto: www.alesfevzer.com
Matic Verdinek je bil z osmimi zadetki prvi strelec gostiteljev. Foto: www.alesfevzer.com

Francozi so prevladovali večji del tekme, saj so v 17. minuti že vodili s sedmimi zadetki razlike (12:5), z enako razliko so tudi odšli na odmor (19:12).

Velenjčani so sijajno odprli drugo polovico tekme. V uvodnih sedmih minutah so naredili delni izid 7:2 in se popolnoma približali tekmecem (19:21). Bližje pa niso mogli, gosti iz Francije so znova strnili svoje vrste, zaigrali resno in odgovorno ter jim v 46. minuti znova ušli na šest golov (22:28) ter do konca dvoboja nadzorovali zadnje slovenske pokalne zmagovalce.

V velenjski ekipi sta bila na današnji tekmi najbolj učinkovita Matic Verdinek z osmimi in Aleks Kavčič s petimi goli.

"Gre za res vrhunsko ekipo, kjer je bila razlika očitna. V prvem polčasu so naredili razliko, mi pa za moje pojme nismo prikazali vsega, kar znamo. Ampak tudi če bi dali od sebe svoj maksimum, vprašanje če bi bilo to dovolj. Dobro so se pripravili na nas in nas niso podcenjevali. To je seveda velika izkušnja za nas, tudi za sam klub, da igramo s takšnimi ekipami kot je Nantes, to nam mora biti v čast. Glave gor in gremo naprej," je tekmo ocenil trener Gorenja Zoran Jovičić.

Rok Ovniček se je v Nantesu dobro znašel

Pokal EHF, skupina C, 2. krog

GORENJE VELENJE - NANTES 28:35 (12:19)

Gorenje: Husejnović, Taletović, Celminš 1, Mazej 1, Tajnik, Matanović 2, Levc, Šol 3, Miklavčič 2, Verdinek 8, Grmšek, M. Kavčič 3, A. Kavčič 5, Okleščen 3, Bojanić.

Nantes: Domoulin, Nielsen, Garcia 1, Ovniček 5, Burić 3, Nyokas 4, Rivera 9, Augustinussen 2, Pechmalbec 1, Tournat 1, Feliho, Minne, Lazarov 4, Balaguer 5, Briet, Damatrin.

ADEMAR LEON - MAGDEBURG 27:31 (14:12)

Lestvica: Magdeburg in Nantes po 4, Ademar in Gorenje brez točk.

V četrtfinale napredujeta najboljši dve ekipi.