Aljaž Pegan je znova zablestel in po Dohi še drugič slavil v jesenskem delu svetovnega pokala. Foto: STA
Aljaž Pegan je znova zablestel in po Dohi še drugič slavil v jesenskem delu svetovnega pokala. Foto: STA
Mitja Petkovšek
Če po drugega ne, se bo Mitja Petkovšek četudi kot gledalec odpravil v Stuttgart. Vsaj na podelitev priznanj, pravi sam. Foto: Marko Madžarac

Peganova zmaga je še toliko več vredna, saj je bil do današnje tekme prav Zonderland vodilni v skupnem seštevku svetovnega pokala na tem orodju s 170 točkami, Pegan mu je na drugem mestu sledil s 154. A po današnjem obračunu, ki ga je dobil slovenski šampion, sta tekmeca pred zadnjo tekmo sezone, ki bo prihodnji konec tedna v Stuttgartu, izenačena na prvem mestu s po 180 točkami.

Dobro uspel tudi seskok
"Zelo sem vesel, da mi je uspelo tako lepo telovaditi. Prvino pegan sem super naredil in jo tudi povezal v ribalka, drugo povezavo pri zvinku sem sicer izpustil, tako da je bila izhodiščna ocena nekoliko nižja, zato pa mi je precej dobro uspel tudi seskok," je po zmagi žarel Pegan.

V današnjem finalu parterja je nastopila tudi telovadka Saša Golob in z oceno 12,7 točke zasedla sedmo mesto.

Bertoncelj med najboljšimi tremi ...
Že v sobotnem finalu na konju z ročaji je uspešno nastopil tudi Sašo Bertoncelj, ki je osvojil srebrno kolajno; boljši od njega je bil le svetovni prvak Kitajec Zhang Hongtao. Odličje pa ni bila njegova edina nagrada, saj se je Bertoncelj s sobotnim uspehom tudi v skupni razvrstitvi svetovnega pokala povzpel med najboljšo trojico sveta.

... s Peganom, Petkovškom in Šajnovo
Tam je poleg Pegana in poškodovanega Mitje Petkovška, ki je z nastopi za letos že zaključil, še Adela Šajn. Prav tako se bori s poškodbo, na gredi je tudi po Osijeku ostala na drugem mestu med najboljšimi, na parterju pa je po novem tretja.