Filip Flisar se je uspešno prebil v četrtfinale, kjer pa je končal v snegu. Foto: Reuters
Filip Flisar se je uspešno prebil v četrtfinale, kjer pa je končal v snegu. Foto: Reuters

Mariborčan je nastopil v prvi skupini osmine finala. Svojega nastopa ni začel najbolje, že takoj se je znašel na zadnjem mestu, nato pa je izkoristil medsebojni boj Avstrijca Adama Kappacherja in Švicarja Tima Müllerja, ju prehitel tik pred ciljno črto in se uvrstil v četrtfinale. Zmagal je Francoz Bastien Midol.

Četrtfinalni nastop je začel bolje, hitro se je prebil na drugo mesto, potem pa ga je prehitel Avstrijec Daniel Traxler. Obetal se je zanimiv zaključek, nato pa je ob skoku v zraku izgubil ravnotežje in odstopil. Zmagal je Midol pred Traxlerjem.

Flisar po skoku hudo padel

Kljub pretresu se dobro spomni nesreče
"Poleg pretresa možganov mi je iz medenice odtrgalo narastišče mišice in del kosti, tako da me malo boli in nekaj časa ne bom mogel hoditi. To je znano po prvih pregledih, ko pa pridem domov, me čakajo še nadaljnje preiskave. Na srečo nimam zlomljene medenice, glava pa se bo že zacelila,"
je neposredno iz bolnišnice sporočil še rahlo pretreseni Flisar, ki pa se padca dobro spomni.

"Neslo nas je zelo daleč in treba je bilo skočiti postrani. Pred skokom je bilo treba tudi malenkost zavirati, sam pa sem imel zelo veliko hitrost. Nisem pričakoval, da bo Traxler tako močno postavil smuči počez, rahlo me je zadel. Izgubil sem ravnotežje in sledil je padec," je nesrečo opisal Mariborčan, ki s sezono ne more biti zadovoljen, posebno razočaran pa tudi ne.

"V celoti gledano sezona ni bila najboljša, ampak dobro sem smučal na svetovnem prvenstvu, kjer me je moja napaka stala velikega finala. Tudi v Rusiji sem smučal odlično. Če povzamem, je dobro vsaj to, da sem vsaj na nekaterih tekmah pokazal, da nisem še za v staro šaro," je dejal Flisar.

Končne zmage se je veselil Francoz Jean Frederic Chapuis, ki je v finalu strl odpor Kanadčana Bradyja Lemana in Midola. Četrto mesto je osvojil Švicar Romain Detraz.