Franjo Bobinac je v odprtem pismu izrazil veliko nezadovoljstvo s potezo vodstva Krima. Foto: www.alesfevzer.com
Franjo Bobinac je v odprtem pismu izrazil veliko nezadovoljstvo s potezo vodstva Krima. Foto: www.alesfevzer.com
Bobinac oster do poteze Krim Mercatorja
Tamara Mavsar o prestopu v Ajdovščino
Krim v Ajdovščino posodil šest igralk

Predsednik Rokometne zveze Slovenije in predsednik uprave velenjskega Gorenja je obsodil manever Krima Mercatorja, ki je v želji po ubranitvi naslova v 1. slovenski rokometni ligi za ženske Mlinotestu Ajdovščini posodil kar šest svojih igralk. V torek so članice Ajdovk postale prva vratarka Krima Sergeja Stefanišin, reprezentantki Alja Koren in kapetanka Tamara Mavsar ter tri mlade igralke Aneja Beganović, Ana Zrimšek in Nina Zulić.
Krimovke so v primerjavi z Zagorjankami zaradi manjšega števila doseženih golov v gosteh na medsebojnih tekmah v slabšem položaju. Ekipi sta se na obeh tekmah v državnem prvenstvu razšli z neodločenim izidom. Prva tekma v Zagorju se je končala z 22:22, druga v Ljubljani pa 23:23, kar pomeni, da je v primeru enakega števila točk na koncu prvenstva v prednosti Zagorje.


"Menim, da je nujno in prav, da kot predsednik Rokometne zveze Slovenije ob zadnjih dogodkih, povezanih z odločitvami RK Krim Mercator, zelo jasno in nedvoumno podam stališča, ki so tako moja osebna, kot tudi stališča osebe, objektivno najbolj odgovorne za razvoj, integriteto in ugled slovenskega rokometa," je v uvodu v odprtem pismu zapisal Bobinac.

"Dejstvo je, da snovalci pravilnikov ne morejo predvideti vseh možnih zapletov, do katerih lahko pride. Gre namreč za pravilo, ki se uporablja predvsem za zaščito mladih, nadarjenih igralcev in igralk, torej, da se lahko ob prehodu iz mladinske v članske konkurenco kljub nedvoumnemu talentu kalijo izven svojih matičnih sredin," je dodal Bobinac.

"Ob potezi RK Krim Mercator tako ni dvoma. Gre za zlorabo pravil RZS z očitnim namenom pridobitve nemoralne prednosti. Krim je v rokometu inštitucija. Tako v Sloveniji kot v Evropi. Na desetine izvrstnih igralk, odličnih trenerjev, evropske in domače lovorike, izjemna blagovna znamka z razvejano domačo rokometno šolo ... Vse to je Krim. In poteptati vse to s tako nešportnim načinom razmišljanja, tako etično spornimi potezami, takim nespoštovanjem osnovnih postulatov športa - to je nedopustno," je dejal prvi mož RZS-ja.

"Šport je seveda tudi posel, a mora ostati predvsem šport. Zlorabe drugih ekip (primer Ajdovščine), ob tem, da hkrati malverzacija s posojo vpliva tudi na položaj in točkovni zbir drugih klubov (predvsem Celjske mesnine), dajo jasno videti in vedeti, da gre za nedopustno in nepošteno logiko. To bi pomenilo nespoštovanje športa, borbe na terenu, "fair playa", tekmecev in tudi Rokometne zveze Slovenije. Tudi doslej dobro delujoč pravilnik je postavljen pod znak vprašaja," je še zapisal Bobinac.

"Kot predsednik Rokometne zveze Slovenije želim izraziti iskreno pričakovanje, da si bodo tisti, ki so v RK Krim Mercator sprejeli odločitev o posoji igralk v Ajdovščino, tudi na podlagi tega mojega zapisa, vzeli čas za premislek in izkoristili dneve, ki jih do tekme med Zagorjankami in Ajdovkami še imajo na voljo, ter preklicali posojo. S tem bi povrnili čast in slavo lastnemu klubu in tudi celotnemu slovenskemu rokometu. V nasprotnem primeru menim, da bo Krim Mercator le stežka še kdaj pridobil zaupanje navijačev in sponzorjev. V okviru celotne rokometne družine je enotnost žal postavljena pod velik vprašaj, zato iskreno verjamem, da bo zmagal razum," je končal predsednik RZS-ja.

Bobinac oster do poteze Krim Mercatorja
Tamara Mavsar o prestopu v Ajdovščino
Krim v Ajdovščino posodil šest igralk