Tadeja Majerič se je zelo izkazala v drugem nizu. Foto: MMC RTV SLO
Tadeja Majerič se je zelo izkazala v drugem nizu. Foto: MMC RTV SLO
Dinara Safina
Dinara Safina ni dovolila presenečenja. Foto: MMC RTV SLO/ Jure Rejec
Maša Zec Peškirič
Maša Zec Peškirič ni igrala dovolj napadalno. Foto: MMC RTV SLO
Majeričeva in Zec Peškiričeva brez možnosti

V prvem nizu je bila Mariborčanka preveč nervozna. Naredila je kar sedem dvojnih napak. Prva igralka sveta je izkoristila tri izmed štirih brejk priložnosti, v osvojenih točkah je bilo 24:8. V drugem nizu je Majeričeva z brejkom v tretji igri povedla s 3:1, a je Rusinja izenačila, v deseti igri pa ji je po hudem boju uspel odločilni odvzem servisa.

Zdelala jo je trema
Dvoboj je pred skoraj polnimi tribunami trajal 65 minut. Na koncu dvoboja si je Safina priigrala lepo prednost v točkah (58:36). "Doslej je bil servis vedno moje najmočnejše orožje, a letos sem imela poškodbi rame in zapestja in to se najbolj pozna prav pri začetnem udarcu, ki ga dolgo nisem mogla trenirati," je pozneje pojasnila 19-letna Mariborčanka in dodala: "Moji občutki po tekmi so zelo dobri. V prvem nizu je svoje naredila trema; čeprav je pred dvobojem niti nisem čutila, je name vplivala podzavestno. V drugem nizu pa sem se malo sprostila, zaigrala bolje in imela celo priložnost, da izenačim na 5:5. Odigrala sem tako, kot znam. To je bil tudi moj cilj, zato sem lahko zadovoljna. Polnih tribun se nisem ustrašila, ampak me je to le še bolj spodbudilo."

Tudi Safina zadovoljna
Prva nosilka se bo v drugem krogu srečala z zmagovalka dvoboja med Nemko Julio Görges in Rusinjo Ksenijo Pervak. "Lahko rečem, da je to zame kar dober začetek turnirja. V prvem nizu sem zelo dobro igrala, v drugem sem sicer napravila nekaj napak, a v celoti gledano sem lahko zadovoljna. Moja nasprotnica se mi je zdela v prvem nizu zelo živčna, drugem pa je zaigrala bolje in pokazala nekaj dobrih udarcev. Gre za zelo mlado igralko, ki ima še dovolj časa, da razvije svojo igro," je dejala Safina.

Maša premalo agresivna
V večernem dvoboju je Klara Zaklopalova s 6:2 in 6:4 izločila Mašo Zec Peškirič. 101. igralka na lestvici WTA ni ponudila veliko odpora zmagovalki premierne izvedbe portoroškega turnirja. "Igrala sem premalo agresivno, moje žogice so bile prekratke, kar je tekmica znala izkoristiti. Pred dvobojem nisem imela treme, prej tisto pozitivno, ko si želiš zmagati, tako da to ni bil razlog za slabšo igro. Morda sem ves čas dvoboja preveč razmišljala, namesto da bi se zbrala in ves čas gledala le žogico," je povedala 22-letna Gorenjka.

Za prvo presenečenje je poskrbela Belorusinja Olga Govorcova, ki je s 6:1 in 6:2 izločila Estonko Kaio Kanepi.

Kolarjeva in Hercogova v torek
V torek bo v drugem dvoboju na osrednjem igrišču komaj 15-letna Nastja Kolar zaigrala proti četrti nosilki Italijanki Roberti Vinci. Predvidoma ob 20. uri pa bo Polona Hercog lopar prekrižala z Italijanko Alberto Brianti.


PORTOROŽ, 1. krog

(220.000 am. dolarjev, trda podlaga)

SAFINA (RUS/1) - MAJERIČ (SLO)
6:0, 6:4
GÖRGES (NEM) - PERVAK (RUS)

CAMERIN (ITA) - KARATANČEVA (BLG)

DUŠEVINA (RUS/7) - GARBIN (ITA)

GOVORCOVA (BLR) - KANEPI (EST/3)
6:1, 6:2
BRIANTI (ITA) - HERCOG (SLO) torek

DJATČENKO (RUS) - PIN (FRA)

KVITOVA (ČEŠ/8) - VOSKOBOJEVA (KAZ)

ŠAFAROVA (ČEŠ/6) - O'BRIEN (VB)
6:4, 6:4
VÖGELE (ŠVI) - TATIŠVILI (GRU)

DE LOS RIOS (PAR) - KUTUZOVA (UKR)
5:7, 6:4, 7:6
VINCI (ITA/4) - KOLAR (SLO) torek

ERRANI (ITA/5) - RUS (NIZ)

ZAKOPALOVA (ČEŠ) - ZEC PEŠKIRIČ (SLO)
6:2, 6:4
MARTIĆ (HRV) - BARROIS (NEM)
6:3, 6:4
MEDINA GARRIGUES (ŠPA/2) - MANASJEVA (RUS)

Majeričeva in Zec Peškiričeva brez možnosti