Koronavirus je na glavo obrnil tudi svet športa. Foto: Reuters
Koronavirus je na glavo obrnil tudi svet športa. Foto: Reuters

MMCpodrobno tokrat raziskuje, kako se je zaradi epidemije novega koronavirusa spremenil šport. V podkastu smo gostili strokovnjaka za športni marketing Tomaža Ambrožiča in davčnega poznavalca Ivana Simiča, ki sta med drugim razglabljala o prisilnem premoru kot priložnosti za premislek, koliko šport potrebuje državo in država šport ter njuno zdajšnje razmerje.

Pandemijska prekinitev je sprožila kopico športnopravnih vprašanj, pod drobnogled smo vzeli košarko in nogomet. Pogovarjali smo se z Darkom Đuričem, ki bi moral nastopiti na paraolimpijskih igrah, a je po preložitvi za eno leto končal kariero. Nenadoma se je za konec športne poti odločila tudi odbojkarica Iza Mlakar – že pri 24 letih.

Ustavitev nogometnih tekmovanj v času pandemije je prinesla veliko negotovosti, predvsem izpad dohodka, klubi so se znašli v kaosu, iz katerega je (bilo) težko priplavati v varne vode. Na glavo so obrnjeni koledarji tekmovanj.

Nova realnost je zajela tudi navijače. Ljubitelji športa so prisiljeni ždeti pred zasloni, a televizija v iskanju vse boljše gledalske izkušnje ponuja rešitve tudi z virtualnim zvokom in sliko. Bo na stadionih še kdaj, kot je nekdaj bilo?

Nekatera športna tekmovanja naj bi pri izpeljavi sezone vse tekmovalce zaprla v posebne mehurčke.

Športni svet je miroval, kar pa ne velja za (vse) športne novinarje. Berite o njihovih izkušnjah.

Izčrpno analizo MMC-jeve športne ekipe smo na koncu začinili s kvizom, v katerem lahko preverite različne vzroke, zaradi katerih so bili dogodki v preteklosti odpovedani.