Foto:
Foto:

Tisdale je v svoji karieri igral v dresih Indiane (1985-89), Sacramenta (1989-94) in Phoenixa (1994-97), v študentskih letih pa je bil pri Oklahomi trikrat izbran tudi v najboljšo peterko sezone. Po košarkarski karieri se je začel ukvarjati z glasbo in za svoje jazzalbume prejel več nagrad. Kar nekaj njegovih skladb se je uvrstilo med najboljših deset na lestvici Billboard. Pred dvema letoma so pri njem odkrili kancerogeno cisto pod kolenom desne noge, ki si jo je zlomil leta 2007, avgusta lani pa so mu nogo amputirali.

Bil je odličen človek
Leta 1984 je več kot uspešno nastopil v dresu ameriške reprezentance, ki je v finalu porazila Španijo. V sodelovanju z Michaelom Jordanom, Patrickom Ewingom, Chrisom Mullinom in Samom Perkinsom je Tisdale na odločilni tekmi dosegel 32 točk, v ligi NBA pa jih je skupaj vpisal 12.878. "Ne poznam nobenega športnika v Oklahomi oziroma kjerkoli drugje, ki bi bil med navijači, ki so ga poznali, tako priljubljen, kot je bil Tisdale. Bil je odličen igralec, a je bilo to le v senci tega, kako izreden človek je bil. Vedno je bil zelo pozitiven," je o košarkarju, rojenem v Fort Worthu, dejal Billy Tubbs, ki je Tisdaleja treniral pri Oklahomi.

Optimističen tudi z boleznijo
"Nič me ne more spremeniti. Človek se ne spremeni, ker se zgodijo določene stvari v življenju, temveč zaradi njih postaneš boljši," je junija lani dejal Tisdale, ki je postal častni član kulturnega centra v Tulsi, letos aprila pa je bil sprejet tudi v Hišo slavnih kolidža. Umrl je v bolnišnici v Tulsi v 45. letu starosti.

A. B.