Zarjo Černilogar so našli pod obzidjem kamniškega gradu. Foto: STA
Zarjo Černilogar so našli pod obzidjem kamniškega gradu. Foto: STA
Umrla vrhunska gorska kolesarka Černilogarjeva

slovenske profesionalne ekipe Unior Tools Team.

Večkratno slovensko državno prvakinjo so v nedeljo zvečer našli pod nedostopnim obzidjem kamniškega Malega gradu. Kranjčanka se je v soboto udeležila dirke v enduru v Kamniku, zvečer odšla na koncert v sklopu Kamfesta, nato pa izginila. V nedeljo so jo začeli iskati, tamkajšnji reševalci pa so popoldne pod nedostopnim obzidjem kamniškega gradu našli negibno žensko. Po več urah reševanja se je izkazalo, da gre za Černilogarjevo.

Po poročanju portala Kamnik Info je Černilogarjeva v smrt omahnila na neosvetljenem in močno poraščenem delu obzidja za leseno hišico, v kateri prodajajo spominke in vstopnice za ogled kapele. Ta del obzidja je močno porasel z bršljanom in grmovjem, tako da ni mogoče prav točno videti, kje je konec zidu, izkušeni gorski reševalci pa so spričo tega sklepali, da je Černilogarjeva v temi ponesreči stopila v prazno ter omahnila kakih 20 do 30 metrov v globino.

Zarja Černilogar, dolgoletna slovenska reprezentantka, je veljala za eno najhitrejših evropskih tekmovalk v spustu. Dvakrat je zmagala v skupnem seštevku evropskega pokala, na tekmah svetovnega pokala je bila najvišje na osmem mestu leta 2014 v Meribelu, v najboljši deseterici je končala še dvakrat. Na domačih tleh je petkrat osvojila naslov državne prvakinje in večkrat seštevek slovenskega pokala.

Černilogarjeva izhaja iz kolesarske družine, njena mama je Milena Černilogar Radež, nekdanja predsednica Kolesarske zveze Slovenije.

Umrla vrhunska gorska kolesarka Černilogarjeva