22-letni italijanski napadalec Patrick Cutrone, ki barve Fiorentine brani kot posojen nogometaš angleškega Wolverhamptona, je v 11. minuti načel mrežo Atalante. Foto: AP
22-letni italijanski napadalec Patrick Cutrone, ki barve Fiorentine brani kot posojen nogometaš angleškega Wolverhamptona, je v 11. minuti načel mrežo Atalante. Foto: AP

Gostitelji so na stadionu Artemia Franchija povedli v 11. minuti, ko je po Dalbertovi podaji z leve strani zadel Patrick Cutrone. Gostje so v nadaljevanju tekme dvakrat zatresli okvir vrat, v drugem polčasu so bili večkrat pod pritiskom, za kar je v določeni meri zaslužen tudi Josip Iličić, ki je ob začetku drugega polčasa na zelenici zamenjal Rema Freulerja.

Slovenski reprezentant je v 67. minuti upravičil zaupanje trenerja Gian Piera Gasperinija in izid izenačil. Ruslan Malinovski je z leve pred vrata poslal nizko podajo, ki jo je Iličić ob prvi vratnici z levico pretvoril v gol zoper nekdanji klub (1:1). To je bil njegov jubilejni 100. zadetek v dresu italijanskih klubov – pred Atalanto je igral še za Fiorentino in Palermo.

V 70. minuti je osrednji branilec Fiorentine German Pezzella prejel še drugi rumeni karton, kar je bila voda na mlin gostom, ki so še naprej oblegali domača vrata, a tako želenega zmagovitega zadetka niso dosegli.

Za slednjega je šest minut pred iztekom rednega dela srečanja poskrbel 22-letni Pol Lirola, ki je lepo prodrl po desni strani in z natančnim diagonalnim strelom v malo mrežico ukanil nemočnega vratarja Pierluigija Gollinija. Atalanta je do konca tekme vneto iskala še drugi izenačujoči zadetek, a zaman. Še najbolj vroče je bilo v sodnikovem dodatku, ko je z razdalje za dober meter levo vratarjevo vratnico zgrešil Malinovski.

Fiorentina se bo v četrtfinalu pomerila z Interjem iz Milana, ki je v torek s 4:1 izločil Cagliari.

Gonzalo Higuain je načel mrežo Udineseja v Torinu. Foto: EPA
Gonzalo Higuain je načel mrežo Udineseja v Torinu. Foto: EPA

Juventus gladko prek Udineseja
Precej manjša živčna vojna je bila v Torinu, kjer je Juventus brez večjih težav odpravil Juventus (4:0). V 16. minuti je po lepi podaji Paula Dybale žogo s prsmi sprejel Gonzalo Higuain in iz bližine ukanil nemočnega Andradeja Nicolasa za 1:0, vodstvo je v 26. minuti z bele točke podvojil Dybala. Odlični Argentinec je nato po slabi uri igre s prekrasnim zadetkom (z desne strani je plasiral žogo v daljši vratarjev kot) poskrbel za tretji zadetek Juventusa na tekmi, zadnjič je za izbruh veselja poskrbel Douglas Costa, ki je bil natančen z bele točke.

Theo Hernandez je postavil končni izid na San Siru. Foto: EPA
Theo Hernandez je postavil končni izid na San Siru. Foto: EPA

V četrtfinale tudi Milan
V ćetrtfinalu bodo zaigrali tudi nogometaši Milana, ki so na San Siru s 3:0 premagali nekdanji klub Jasmina Kurtića SPAL iz Ferrare. Led je v 20. minuti prebil Krzysztof Piatek, ki je pobegnil gostujoči obrambi in s hladnokrvnim zaključkom rdeče-črne povedel v vodstvo. Še pred odmorom so Milančani zadeli še drugič - Samu Castillejo je lepo sprejel Piatkovo podajo, nato pa žogo z levico zavrtinčil v zgornji levi kot SPAL-ovih vrat. Piko na i lepi zmagi je v 66. minuti dal Theo Hernandez, ki je ukradel žogo na sredini igrišča, prodrl proti nasprotnikovim vratom in z roba kazenskega prostora postavil končnih 3:0. Milančani, sedemkratni evropski prvaki, se bodo v četrtfinalu udarili s Torinom.

Osmina finala:

NAPOLI - Perugia 2:0 (2:0)
Insigne 26./11-m, 38./11-m

LAZIO - Cremonese 4:0 (2:0)
Patric 10., Parolo 26., Immobile 58./11-m, Quissanga 89.

INTER - Cagliari 4:1 (2:0)
Lukaku 1., 49., Valero 22., Ranocchia 80.

FIORENTINA - Atalanta 2:1 (1:0)
Cutrone 11., Lirola 84.; Iličić 67.
RK: Pezzella 70./Fiorentina
Iličić (Atalanta) je igral od 46. minute.

TORINO - Genoa * 6:4 (1:1, 1:1)
De Silvestri 23.; Favilli 14.
* - po izvajanju 11-m

MILAN - Spal 3:0 (2:0)
Piatek 20., Castillejo 44., Hernandez 66.

JUVENTUS - Udinese 4:0 (2:0)
Higuain 16., Dybala 26./11-m, 57., Costa 61.

Parma - ROMA 0:2 (0:0)
Pellegrini 49., 76.
Kurtić (Parma) je igral vso tekmo.


Četrtfinale, pari:

NAPOLI - LAZIO

INTER - FIORENTINA

MILAN - TORINO

JUVENTUS - ROMA