Stadion Maksimir je bil že pred potresom v Zagrebu nujno potreben obnove. Foto: Reuters
Stadion Maksimir je bil že pred potresom v Zagrebu nujno potreben obnove. Foto: Reuters

Predvidevajo, da je dogodek povezan z zadnjimi dogajanji v klubu v zvezi z znižanjem plač v času epidemije novega koronavirusa. Mladenič je v četrtek okoli 21.30 odvrgel baklo v prostor, kjer prodajajo vstopnice pred stadionom Maksimir.

"Varnostna služba je požar pogasila, poklicali smo gasilce in policijo. Nastala je materialna škoda, klub pa poziva pristojne službe na hitro reakcijo s ciljem, da odkrije storilca in njegove motive," so na spletni strani zapisali v klubu slovenskega reprezentanta Petra Stojanovića.

Potres še bolj načel dotrajani Maksimir
Položaj na dotrajanem stadionu je že dalj časa skrb vzbujajoč. Uefa je Dinamu pošteno pogledala skozi prste in mu dovolila igrati v skupinskem delu letošnje Lige prvakov.

22. marca je Zagreb stresel potres z močjo 5,5 po Richterjevi lestvici. Počila so stekla na severni tribuni, poškodovana je tudi konstrukcija na vzhodni in zahodni tribuni. Velika težava je, ker so dotrajani objekt vedno le kozmetično popravljali, zdaj pa je dokončno jasno, da je skrajni čas za temeljito prenovo.

Kakšen bo dogovor z Bjelico?
Dinamo se je v zadnjem času, čeprav se zaradi epidemije ne igra, veliko pojavljal v medijih. Zaradi nesoglasij zaradi klubske namere, da močno zniža plače. S predlogom se niso strinjali igralci in strokovni štab članske ekipe.

Po tem je klub odpustil vse člane strokovnega vodstva z izjemo glavnega trenerja Nenada Bjelice. Priznani strateg se je v zadnjih dnevih vrnil v Zagreb iz Celovca, kjer živi, in je v karanteni. Naslednji teden se bo srečal z vodstvom kluba. V zadnjih 20 mesecih je zaslužil več kot tri milijone evrov in njegova odpravnina je astronomska.