Luka Dončić je nastopil na zadnjih štirih All Star tekma. Foto: EPA
Luka Dončić je nastopil na zadnjih štirih All Star tekma. Foto: EPA

Glasovanje bo tako kot lani mogoče na spletni strani lige in v aplikaciji, je liga NBA zapisala v izjavi za javnost. Vsak od košarkarskih privržencev bo lahko na oba načina glasoval za do deset košarkarjev na dan, po pet iz vsake konference ter po različnih položajih na parketu. V vsaki konferenci bo lahko izbral po dva branilca in tri košarkarje na drugih položajih.

Tudi tokrat se bodo glasovi na šest izbranih dni šteli trojno, in sicer 25. decembra, prvi dan novega koledarskega leta ter nato še 5., 12., 15. in 19. januarja. Vmesne rezultate bo vodstvo lige sporočilo 4., 11. in 18. januarja.

Glasovi navijači vredni 50 odstotkov

Prvi peterki bodo po koncu glasovanja določili glasovi navijačev ter igralcev v NBA in predstavnikov medijev. Razglasili jih bodo v noči s 25. na 26. januar. Glasovi navijačev predstavljajo 50 odstotkov končnega izida, igralci in mediji pa bodo prispevali po 25 odstotkov. Rezerviste bodo trenerji v NBA izbrali nekaj dni pozneje, razglasili pa jih bodo v noči s 1. na 2. februar.

Vrnitev rivalstva Vzhod – Zahod

V Indianapolisu se bo liga NBA vrnila na dvoboj Vzhoda proti Zahodu, ekip tako ne bosta več izbirala igralca z največ prejetimi glasovi v obeh konferencah.

Od slovenskih košarkarjev ima ogromno možnosti za nastop na svojem petem All Staru Luka Dončić. Zvezdnik Dallas Mavericks to sezono v povprečju dosega 32,9 toče, 9,1 podaje ter 8,4 skoka na tekmo. Mavericks pa zasedajo peto mesto v Zahodni konferenci.

Dončić je za tekmo zvezd 2023 prejel drugo največje število glasov med branilci na Zahodu za Stephenom Curryjem (Golden State Warriors), skupno pa je bil med vsemi igralci peti. Največ glasov je prejel zvezdnik Los Angeles Lakers LeBron James.

Na tekmah vseh zvezd je doslej ob Dončiću od Slovencev sodeloval tudi Goran Dragić, ki je na eni od teh nastopil leta 2018.