Cene Prevc je bil na treningu na veliki skakalnici najprepričljivejši pri Slovencih, pri katerih pa ni skakal bronasti s srednje naprave Anže Lanišek. Foto: EPA
Cene Prevc je bil na treningu na veliki skakalnici najprepričljivejši pri Slovencih, pri katerih pa ni skakal bronasti s srednje naprave Anže Lanišek. Foto: EPA

Smučarski skakalci so na svetovnem prvenstvu v Oberstdorfu po dvodnevnem premoru opravili prve treninge na veliki skakalnici, na kateri jih čakata še dve tekmi. Po treningih je glavni trener slovenske vrste Robert Hrgota izbral četverico, ki bo nastopila v kvalifikacijah.

Poleg Anžeta Laniška in Bora Pavlovčiča, ki sta si mesto v reprezentanci zagotovila že z dosedanjimi nastopi na Bavarskem, sta si mesto v ekipi priborila še Peter in Cene Prevc.

Najboljši Nemci in Avstrijci
Na treningu je med Slovenci najbolje skakal Cene Prevc, ki je imel v prvi seriji 11., v drugi sedmo, v tretji pa četrto oceno. Medtem ko je bil Peter Prevc 20., 30. in 12.

V prvi seriji treninga je bil najboljši Nemec Markus Eisenbichler, v drugi Avstrijec Stefan Kraft, v tretji pa Avstrijec Philipp Aschenwald.

Poljaki in Lanišek niso trenirali
Potem ko je že dopoldne zaradi pozitivnega izvida testa na novi koronavirus odpadel najboljši skakalec to zimo, Norvežan Halvor Egner Granerud, ki je moral 53. SP predčasno končati, je sredne treninge izpustilo nekaj skakalcev: ob Poljakih Piotru Žyli, Kamilu Stochu in Davidu Kubackemu tudi najboljši Slovenec bronast s srednje naprave Anže Lanišek.

Kvalifikacije za posamično tekmo bodo v četrtek ob 17.30 – prenos na TV SLO 2 in MMC-ju!

Peter Prevc trenerja prepričal z zadnjim skokom na treningu
Nekdanji alpski smučar Uroš Pavlovčič stiska pesti za nečaka Bora