Slovenci se bodo za drugo mesto borili z Latvijo. Foto: Ervin Čurlič
Slovenci se bodo za drugo mesto borili z Latvijo. Foto: Ervin Čurlič
Slovenski odbojkarji nemočni proti Poljski

lovenski odbojkarji so kvalifikacijski turnir v Vroclavu končali s porazom 1:3 proti Poljski, eni najmočnejših reprezentanc na svetu.

Varovanci Luke Slabeta so prikazali najboljšo igro v Vroclavu, kar pa je bilo premalo za kaj več kot častni poraz. Alen Pajenk in Mitja Gasparini sta bila s po 14 točkami najučinkovitejša v slovenski reprezentanci.

Slovenija dobila tretji niz
Slovenci so v tretjem nizu zmagali s 25:23, potem ko je odločilno točko prispeval Pajenk. Slovenija je imela že v drugem nizu zaključno žogo, a jo je Klemen Čebulj, ki jo je predtem priboril, s servisom v avt tudi zapravil. Poljakom so za vodstvo z 2:0 (26:24) pomagali tudi sodniki, ki so priznali točko, pa čeprav je žoga po bloku zletela v avt. V četrtem je bila Slovenija blizu do 15:17, nato pa so Poljaki naredili delni izid 5:1, s čimer je bil zmagovalec odločen.

Slabe: Povsem normalno je domačinsko sojenje
"Danes so fantje pokazali vse, česar niso v prvih tekmah. Zbranost je bila na visoki ravni, pokazali so veliko željo, malenkost evforije, na kateri mora bazirati reprezentanca, če hoče dobro igrati. Žal ne bo šlo, da bomo to kazali le proti reprezentancam svetovnega vrha, ampak bomo morali to kazati tudi proti manj kakovostnim reprezentancam. Za to bomo hitro imeli novo priložnost, pred tem pa se moramo znebiti sindroma, da igramo dobro le proti dobrim reprezentancam. Že v petek se bomo v Ljubljani spet pomerili s Poljsko. Danes smo se jim dobro upirali, imamo dobro popotnico, upamo na boljši razplet. Poljaki so imeli danes tudi domačinsko sojenje, a na to se ne smemo izgovarjati, to je povsem normalno, tako sem zadevo predstavil tudi fantom. Prevzemam pa odgovornost za zmedo v zaključku četrtega niza. Storil sem začetniško napako, ker nisem imel evidence, koliko menjav sem naredil. Tako nismo pravočasno ukrepali na neupravičeno odločitev sodnikov, da ne smemo več menjati in po nepotrebnem zaradi tega izgubili nekaj točk, ker Plota nisem zamenjal s Čebuljem," je po tekmi dejal slovenski selektor Luka Slabe.

Prihodnji teden turnir v Ljubljani
Slovenija iz Vroclava odhaja z dvema zmagama in porazom, kar pomeni štiri točke. Slovenci bodo prihodnji konec tedna v Ljubljani lovili skupno drugo mesto, ki prinaša dodatne kvalifikacije. Prvo in s tem neposredna uvrstitev na evropsko prvenstvo, ki bo leta 2015 v Bolgariji in Italiji, bosta verjetno pripadla Poljski.

KVALIFIKACIJE ZA EVROPSKO PRVENSTVO

VROCLAV

3. KROG
POLJSKA
- SLOVENIJA
3:1 (15, 24, -23, 20)

Poljska: Nowakowski 15, Winiarski 2, Zagumny 1, Kurek 7, Klos 12, Bociek 1, Wlazly 16, Drzyzga 1, Kubiak 16, Ruciak, Zatorski, Mozdzonek.

Slovenija: Pajenk 14, Šket, Gasparini 14, Plot, Vinčić, Koncilja 6, Urnaut 3, Pokeršnik 2, Ropret 2, Kovačič, Čebulj 12, Pavlović.

LATVIJA - MAKEDONIJA
3:1 (17, 19, -24, 26)

2. KROG
SLOVENIJA
- LATVIJA
3:2 (-38, 18, -23, 18, 10)

POLJSKA - MAKEDONIJA
3:0 (13, 15, 15)

1. KROG
SLOVENIJA - MAKEDONIJA
3:2 (18, -18, -19, 16, 8)

POLJSKA - LATVIJA
3:0 (15, 23, 16)

Vrstni red: Poljska 9, Slovenija in Latvija 4, Makedonija 1 točka.

Slovenski odbojkarji nemočni proti Poljski