Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

MMC v Londonu - Arhiv

Štiri olimpijske medalje lahko štejemo za presežek

"Vrhunec olimpijskih iger je bil zame 9. avgusta: svetovni rekord Rudishe na 800 m in Boltovo zmagoslavje na 200 m," je prepričan novinar Toni Gruden, ki je za MMC spremljal dogajanje v Londonu.

Londonski čivki: Maratonci tečejo častni krog

Ulica eksplodira, kriki iz restavracij in stanovanj. Nič strašnega, temveč nekaj izjemnega: Mo Farah je osvojil drugo zlato in ves London je praznoval.

Sladko-zlato maščevanje Mehike ob novem polomu Brazilije

Domovina nogometa in legendarni Wembley nista izpolnila zlatih sanj Brazilcev, zato pa je največji uspeh doživela Mehika, ki načrtuje, da končno postane prava nogometna velesila.

Obračun za rokometno zgodovino s slovenskima sodnikoma

Francija želi postati prvo moštvo, ki je ubranilo naslov olimpijskega prvaka, medtem ko Švedska želi presenetiti in s "srebrnima" trenerjema sploh prvič osvojiti najbolj čislano zlato.

Londonski čivki: Kdo si ne bi želel biti olimpijski "turist"?

"Vau, bila je 88., on pa je izpadel že v 1. krogu, tako bi šel na olimpijske tudi jaz." ... Izvolite, vrata so odprta, do Ria imamo štiri leta, pa se vidimo tam na "frizbiju na plaži"!

Solze Korčulanke, ki se je bojevala za peto slovensko medaljo

Pred tremi leti se je Franka Anić odločila za Slovenijo, zdaj pa je bila v taekvondoju le kakšen udarec oddaljena od pete slovenske olimpijske medalje v Londonu 2012.

Bolt: "Zdaj sem živa legenda, uživajte v moji slavi"

Po Pekingu 2008 je tudi London 2012 povsem v znamenju Usaina Bolta. Najboljši šprinter vseh časov? Gotovo. Največji zabavljač v športu? Najverjetneje. Živa legenda? Da.

Olimpijska športna pestrost - ples konj ali "babji ravs"?

Sredi rokometa, nepričakovane uspešnice med Britanci, najprej obvestilo o britanskem zlatu v dresuri konj, 20 minut pozneje pa sledi še objava novega zlata v ženskem boksu.

Londonski čivki: Sloveniji na igrah manjka vsaj eno moštvo

Zadnji dnevi iger v Londonu so ob pomanjkanju številčnejših slovenskih nastopov v znamenju moštvenih športov. Ugotovitev: Ne bi škodilo, če bi imeli vsaj eno slovensko ekipo.

"Gospodar prstanov" po divjem proslavljanju postal "brezdomec"

"Si slišal, kaj je z Robertom Hartingom?" "Po zmagi v disku je odigral Hulka, pretekel 100 m z ovirami in skušal ukrasti ogenj." "To že, a po zabavi so ga še oropali in je prespal na podzemni ...

Zlati Škot odkolesaril za zgodovino in prekosil Redgrava

Čeprav sredi domoljubne vročice kot zaveden Škot ne poje kraljičine himne, je kolesar Chris Hoy za Britance s šestim osvojenim zlatom postal prvo ime olimpijskih iger.

Londonski čivki: Plaža sredi palač proti kolesarskemu ovalu

Katero olimpijsko prizorišče v Londonu je najboljše? Najbolj vredno ogleda in uživanja v športnih predstavah? Okusi so različni, a moja finalista sta velodrom in odbojka na mivki.

Kogovšek: "V sebi nosim argentinsko in slovensko srce"

Slovenijo na olimpijskih igrah zastopa 65 športnikov, a to niso edini Slovenci, ki tekmujejo v Londonu, tukaj so še trije Argentinci, Kanadčanka in Južnoafričan slovenskih korenin.

Maček ob zori razvaža kruh, za kosilo pa strelja golobe

Vstane ob 3.00 zjutraj, sede za volan in po Prekmurju razvozi kruh. Po "šihtu" vzame puško in uničuje glinaste golobe, po desetletju treninga pa kot "amater" v Londonu osvoji 7. mesto - Boštjan Maček.

Londonski čivki: "Sanjsko moštvo" ostaja magnet in presežek

Ko so v Barcelono 1992 prišli "profesionalci" iz Lige NBA, je postala košarka hit olimpijskih iger in tudi v Londonu 2012 so najbolj oblegane tekme sanjskega moštva iz ZDA.

Nikolaj Mejaš

"Giannija" poznamo že od mladincev. Pred leti, ko je imel težave s hrvaško strelsko zvezo, smo se celo pogovarjali, da bi začel nastopati za Slovenijo.

Žejni Kozmus: "Moram nekaj spiti, da bom trezno razmislil"

Četrto slovensko medaljo v Londonu je Primož Kozmus osvojil že v nedeljo, prejel pa jo je šele v ponedeljek. Na sprejemu srebrnega atleta se to niti malo ni poznalo, kvečjemu se je proslavljalo še ...

Londonski čivki: Od nebes do pekla in nazaj

Nedelja je takšen dan: ali v njem uživaš ali pa ti jo uspe nekdo, nekaj pokvariti. Včeraj mi je uspelo oboje, a na koncu sta mi jo polepšala "bliskovita strela" in predvsem "Korl".

Bolt: "Prvi korak k temu, da postanem legenda"

"Tukaj so najhitrejši ljudje na svetu," je bila napoved, na katero so v drobovju olimpijskega stadiona čakali novinarji iz vsega sveta, ki so po tekaškem videli še govorni šov Usaina Bolta.

"Starec" Kozmus: "Še za ene olimpijske igre lahko potegnem"

Po vihravi sezoni je Primož Kozmus na velikem tekmovanju znova zablestel in po zlatu v Pekingu 2008 tokrat v Londonu 2012 osvojil srebro, s katerim je presrečen in ga bo proslavljal kot zlato.