Dario Cologna blesti na letošnjih igrah, čeprav mu v tej sezoni ni šlo po načrtih. Foto: Reuters
Dario Cologna blesti na letošnjih igrah, čeprav mu v tej sezoni ni šlo po načrtih. Foto: Reuters
Ala Cuperjeva
Ala Cuperjeva je v petem poskusu le osvojila zlato medaljo. Foto: Reuters
Tina Maze, najbolj seksi olimpijka Sočija po izbori Čas.sk
Tabloid Novy Čas in spletni portal čas.sk sta največja medija svoje zvrsti na Slovaškem in sta v svojem izboru najlepših na sam vrh postavila ravno Tino Maze. Foto: MMC RTV SLO

Cologna je zlati kolajni v skiatlonu dodal še naslov olimpijskega prvaka na 15 km v klasični tehniki. "Ne morem verjeti. Že prva zlata medalja po poškodbi me je presenetila, zdaj pa še druga. Za mano je perfektna tekma. Vedel sem, da bo težko, a sem bil pripravljen. Zelo čustveno je bilo po prvem zlatu, ta druga kolajna pa je enostavno neverjetna," je bil presrečen Cologna.

V pomladnih razmerah, ko je znova nekaj tekačev nosilo kar majice s kratkimi rokavi, so razočarali Norvežani, ki so ostali brez medalje. Norvežani, ki so na igrah v zelo povprečni formi, imajo sicer tri tekače med najboljšimi štirimi v svetovnem pokalu. Vodilni Martin Johnsrud Sundby je bil šele 13., od Pettra Northunga, ki je v slabi formi, pa tako ali tako niso veliko pričakovali. Za nameček je dodaten udarec norveški reprezentanci še uvrstitev dveh Švedov, sicer njihovih velikih tekmecev, na oder za zmagovalce. Medalji sta osvojila Johan Olsson in Daniel Richardsson.

Domračeva drugič olimpijska prvakinja
V moški superkombinaciji je bil presenetljivo najboljši švicarski alpski smučar Sandro Viletta. Hrvat Ivica Kostelić je bil srebrn, Italijan Christof Innerhofer pa je po srebrni medalji v smuku tokrat osvojil bronasto medaljo.

Darja Domračeva je osvojila novo zlato kolajno. Beloruska biatlonka je zmagi v zasledovanju dodala še zlato v posamični preizkušnji na 15 km. Selina Gasparin je s srebrom osvojila prvo biatlonsko medaljo za Švico. Beloruski uspeh je dopolnila tretja Nadežda Skardino. Teja Gregorin je bila 11.

Prvo zlato odličje za Britance
Elizabeth Yarnold
je zmagovalka ženske preizkušnje v skeletonu. Veliki Britaniji je priborila prvo zlato v Sočiju. Velika Britanija je ubranila zlato kolajno, saj je bila pred štirimi leti v Vancouvru najboljša Amy Williams. V tretji vožnji je s časom 57,91 nova olimpijska zmagovalka celo postavila nov rekord. Srebro je osvojila Američanka Noelle Pikus-Pace, bron pa Rusinja Jelena Nikitina, ki je, če se upoštevajo še poletne igre, osvojila že 500. rusko olimpijsko kolajno.

Med smučarkami prostega sloga je zlato v akrobatskih skokih osvojila Belorusinja Ala Cuperjeva (98,01 točke), s srebrom se je okitila Kitajka Mengtao Šu (83,50 točke), z bronom pa Avstralka Lydia Lassila (72,12 točke). Cuperjeva je v petem poskusu tako vendarle dobila zlato v skokih prostega sloga.

V moški konkurenci je v umetnostnem drsanju slavil japonski najstnik Juzuru Hanju. 19-letnik je vodil že po kratkem programu, ko je postavil nov svetovni rekord. Drugi je bil Kanadčan Patrick Chan, tretji pa Kazahstanec Denis Ten.

Sočijada
30 let od srebra Jureta Franka v Sarajevu
Sočijada
30 let od srebra Jureta Franka v Sarajevu