Tina Maze je po več kot 20 letih garanja prejela nagrado za življenjsko delo - zlato olimpijsko medaljo. Foto: Reuters
Tina Maze je po več kot 20 letih garanja prejela nagrado za življenjsko delo - zlato olimpijsko medaljo. Foto: Reuters
Kako je Tina napisala zlato zgodbo?
Zlata Tina dosanjala olimpijske sanje
Zdravljica v čast šampionke Tine Maze

Mazejevi je točno ob 18.14 po slovenskem času članica Mednarodnega olimpijskega komiteja (MOK), princesa Nora iz Liechtensteina, okoli vratu obesila najžlahtnejše odličje za naslov olimpijske prvakinje v smuku. Malo pozneje je sledil še en veličasten trenutek, saj je ob črnomorski obali zadonela slovenska himna Zdravljica.

Z zlatom uresničene Tinine sanje
"Zmagati je vedno top, a prvič se mi je to zgodilo na olimpijskih igrah. Slišati himno po tekmi je nekaj, kar si želi slišati vsak športnik. V himni so čudovite besede, ki so mi zelo pri srcu. Sicer pa je februar vedno moj mesec, v katerem sem vedno pokazala najboljše vožnje. Medalja mi pomeni ogromno. Res je težka, mislim, da bolj kot tista v Vancouvru. Pred menoj so še tri pomembne tekme, na katerih si želim prikazati vse najboljše. A v Soči sem prišla po zlato in te sanje so se mi že uresničile," je za TVS dejala presrečna Mazejeva, ki je tudi razkrila, da si je na steno sobe nalepila olimpijsko progo.

Poglejte si še, kako sta medalji prejeli Vesna Fabjan in Teja Gregorin.


Gregorinova: Pravi občutki me še čakajo

Z bronastima medaljama sta se že predtem okitili Gregorinova, ki je v torek osvojila tretje mesto v zasledovalni tekmi, in Fabjanova, ki je bila prav tako v torek tretja v šprintu. "Po včerajšnji tekmi nisem zaprla oči, bila sem nervozna. Prevevajo me mešani občutki. Ne dojamem še, kaj pomeni ta uspeh. Vzela si bom čas in podoživela vse te trenutke. Mislim, da me pravi občutki še čakajo," je povedala Gregorinova.

Fabjan: Mozaik se počasi sestavlja
"Tudi jaz nisem zatisnila očesa do jutra. Res sem presrečna. Gre za prekrasen občutek, sploh ker je bilo z odra videti veliko Slovencev, mojih sotekmovalcev. Še bolj lepo je biti tukaj ob morju. Mozaik se počasi sestavlja. Zares nekaj neverjetnega. Še vedno nimam pravih besed, ampak poskušam čim bolj uživati v tem trenutku. Vsem se zahvaljujem za čestitke, je pa lepo videti, da ljudje stojijo za menoj," je bila z bronom okrog vratu zadovoljna Fabjanova.

Nekaj utrinkov iz olimpijskega parka v Sočiju oziroma Adlerju si oglejte v spodnji galeriji.

Kako je Tina napisala zlato zgodbo?
Zlata Tina dosanjala olimpijske sanje
Zdravljica v čast šampionke Tine Maze