V Dolenji vasi so bučno pospremili Petra Prevca do nove olimpijske kolajne. Foto: STA
V Dolenji vasi so bučno pospremili Petra Prevca do nove olimpijske kolajne. Foto: STA
Prevc povzročil evforijo v Dolenji vasi
Nov veliki uspeh Petra Prevca
Podelitev rož najboljšim na veliki skakalnici

Njegov nastop in pot do brona je v ogrevanem šotoru, ki ga je pripravilo Športno društvo Dolenja vas, spremljalo več kot 600 ljudi, večinoma domačinov in njegovih drugih zvestih navijačev.

Spremljanje tekem na velikem platnu
V Športnem društvu Dolenja vas, kjer so pripravili šotor in veliko platno za spremljanje vseh tekem smučarskih skakalcev na olimpijskih igrah v Sočiju, so bili nad množičnim odzivom ljudi, ki so med tekmo šotor popolnoma napolnili, prijetno presenečeni. Znova so ugotovili, da Prevc, ki kljub doseženi slavi še vedno velja za preprostega in prijaznega fanta, vselej pripravljenega priskočiti na pomoč, uživa veliko podpore.

V vsakem primeru bi bili ponosni
Kot je povedal predsednik Krajevne skupnosti Dolenja vas Jernej Bešter, so Petrovi uspehi povezali ne le celo vas, temveč tudi ljudi v občini in širše. "Mislim, da je Peter človek, ki se je s svojimi nastopi tako v športu kot v javnosti prikupil večini Slovencev," je izpostavil Bešter. Na spremljanje tekme sobotne tekme so navijači, med katerimi je bilo zlasti veliko mladih, prišli z upanjem na še eno olimpijsko medaljo. Vendar, kot so poudarili, bi bili tudi, če bi Peter tokrat ostal brez medalje, zelo ponosni nanj. "Za nas je Peter junak," je poudarila njegova sestrična Brigita Prevc. Kot je pojasnila, so skoki predvsem v Petrovi družini, in ne tudi v širšem sorodstvu. "V zimskem času in zlasti zdaj med olimpijskimi igrami pa so skoki v celem sorodstvu, saj vsi z vsem srcem navijamo zanj," je dejala Prevčeva, ki je tudi po Petrovem četrtem mestu po prvi seriji verjela v njegov napad na medaljo v drugem skoku.

Medtem ko Petrova ožja družina njegovega novega uspeha ni spremljala na javni prireditvi v Dolenji vasi, pa so se skupnega navijanja zanj in za preostale slovenske orle udeležili številni drugi krajani. Med njimi je bila na primer skupina glasbenikov, ki so prepričani, da Petru veliko pomeni, da ima doma podporo.

Prevc povzročil evforijo v Dolenji vasi
Nov veliki uspeh Petra Prevca
Podelitev rož najboljšim na veliki skakalnici