25-letni Daniel Gafford je zadnja tri leta igral za Washington. 208 cm visoki center je v letošnji sezoni v povprečju dosegal 10,9 točke, 8 skokov in 2,2 blokade na tekmo. Foto: EPA
25-letni Daniel Gafford je zadnja tri leta igral za Washington. 208 cm visoki center je v letošnji sezoni v povprečju dosegal 10,9 točke, 8 skokov in 2,2 blokade na tekmo. Foto: EPA

Mavericksi so imeli na številnih tekmah velike težave pod obročema. Ko je bil poškodovan novinec Dereck Lively so večkrat zanesljivo izgubili skok, tekmeci pa so dosegali lahke koše iz rakete. Trener Jason Kidd je večkrat poudaril, da potrebuje centra, ki bi prišel v igro s klopi.

P. J. Washington je v letošnji sezoni odigral 44 tekem za Charlotte. V povprečju je dosegal 13,6 točke in 5,3 skoka na tekmo.

Charlotte, ki je dobil le deset tekem v tej sezoni, je dobil zaščiteni izbor prvega kroga na naboru leta 2027. Dallas je po poročanju The Athletica prejel še dva izbora v drugih krogih naborov v prihodnjih letih.

Hield iz Indiane v Philadelphio
Buddy Hield je okrepil Philadelphio. Marcus Morris, Furkan Korkmaz se selita k Indiani, ki je dobila tudi tri izbore v drugem krogu nabora.

Buddy Hield bo skušal popraviti met Sixersov z razdalje. Foto: EPA
Buddy Hield bo skušal popraviti met Sixersov z razdalje. Foto: EPA

31-letni Hield je bil eden najboljših v Ligi NBA pri metih za tri točke v zadnjih letih. V letošnji sezoni je odigral 52 tekem za Indiano, v povprečju je dosegal 12 točk, izza črte je bil natančen 34,8-odstotno. V karieri je zadel 1842 trojk v osmih sezonah, več jih je v tem obdobju le rekorder Stephen Curry.

Sixersi so bili na zadnjih tekmah popolnoma nemočni, potem ko se je poškodoval MVP rednega dela v lanski sezoni Joel Embiid. Že celotno sezono je Philadelphia med najslabšimi ekipami v Ligi NBA pri metu za tri točke in Hield naj bi precej dvignil odstotek.

Hayward se bo z Oklahomo boril za vrh Zahoda
Oklahoma, ki se bori za prvo mesto na Zahodu, se je okrepila z Gordonom Haywardom. V Charlotte so odšli Tre Mann, nekdanji dvakratni MVP Evrolige (2021 in 2022) Vasilije Micić in latvijski ostrostrelec Davis Bertans.

Schröder v Brooklyn, Dinwiddie v Toronto
MVP lanskega svetovnega prvenstva Dennis Schröder je v zadnjih letih zamenjal številne klube. V menjavi igralcev se iz Toronta seli v Brooklyn. 30-letni Nemec je poleti podpisal dveletno pogodbo z Raptorsi, prejel bo 26 milijonov ameriških dolarjev, potem ko je v lanski sezoni igral zelo pomembno vlogo pri LA Lakersih. V končnici je odigral nekaj odličnih tekem in se z Jezerniki prebil v finale Zahoda.

Dennis Schröder, ki je septembra Nemce popeljal do naslova svetovnega prvaka, je v zadnjih štirih letih zamenjal že šest klubov v Ligi NBA. Foto: AP
Dennis Schröder, ki je septembra Nemce popeljal do naslova svetovnega prvaka, je v zadnjih štirih letih zamenjal že šest klubov v Ligi NBA. Foto: AP

Tudi Thaddeus Young je odšel v Brooklyn, Spencer Dinwiddie pa je novi član Toronta. Brooklyn in Toronto sta trenutno na mestih, ki ne vodijo niti v dodatne kvalifikacije na Vzhodu.

Royce O'Neale k Sunsom
Brooklyn je v menjavi igralcev treh moštev zapustil tudi Royce O'Neale in se preselil v Phoenix. Juta Vatanabe in Chimezie Metu se iz Phoenixa selita v Memphis. V obratno smer je odšel David Roddy. Jordan Goodwin in Keita Bates-Diop sta nova člana Netsov.

Beverley znova združil moči z Riversom
Obrambni specialist Patrick Beverley je zapustil Philadelphio in se odpravil v Milwaukee, kjer bo znova igral pod vodstvom Doca Riversa. Skupaj sta zelo dobro sodelovala že pri LA Clippersih. Sixersi so dobili Camerona Payna in izbor v drugem krogu nabora leta 2027.

Bogdanović v Madison Square Gardnu
Za menjavo igralcev sta se dogovorila tudi New York in Detroit. Bojan Bogdanović in Alec Burks sta prišla v Madison Square Garden. Pistonsi, ki so na zadnjem mestu lige, so dobili štiri igralce. Evan Fournier, Quentin Grimes, Malachi Flynn, Ryan Arcidiacono so okrepili Pistonse, ki so prejeli še dva izbora v drugem krogu nabora.

34-letni Bogdanović je v letošnji sezoni v povprečju dosegal 21 točk, odličen je pri metih za tri točke (43 %). Knicksi so dobili deset od zadnjih enajstih tekem, a imajo velike težave s poškodovanimi igralci. Julius Randle, Mitchell Robinson in OG Anunoby so na seznamu odsotnih.

Olynyk in Agbaji nova člana Toronta
Kelly Olynyk in Ochai Agbaji se iz Utaha selita v Toronto. Ekipa iz Salt Lake Cityja, ki se bori za dodatne kvalifikacije na Zahodu bo dobila Otta Porterja jr., Kiro Lewisa jr. in izbor v prvem krogu nabora.

25-letni Xavier Tillman je za Memphis igral vse od leta 2020, ko je prišel v Ligo NBA. Foto: AP
25-letni Xavier Tillman je za Memphis igral vse od leta 2020, ko je prišel v Ligo NBA. Foto: AP

Tillman se seli v Boston
Kelti so pridobili Xavierja Tillmana, Memphis pa dva izbora v drugem krogu (tisti iz leta 2027 je prvotno pripadal Atlanti, tisti leta 2030 pa Dallasu). 25-letni Tillman v tej sezoni v povprečju igra 20 minut na tekmo in dosega po 6 točk, 4,6 skoka, 1,2 ukradene žoge in blokado na tekmo.

Monte Morris med Volkovi
Timberwolvesi so dobili branilca Monteja Morrisa, v nasprotno smer pa so poslali Shaka Miltona, Troya Browna in izbor v drugem krogu leta 2030. Morris je lani za Washington dosegal po 10,3 točke (rekord kariere) in 5,3 podaje. Letos je zaradi poškodbe izpustil prvih 43 tekem, vrnil se je na zadnjih šestih, a ima bolj obrobno vlogo.

Fontecchio okrepil Detroit
Pistonsi so iz Utaha pripeljali Simoneja Fontecchia, ki letos dosega po 8,9 točke na tekmo. Jazz prejme nabor v drugem krogu na letošnjem naboru.