Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Paraolimpijske igre 2012 - Arhiv

1 2

Darko Đurić - dokaz, da pravi olimpijski duh še živi

Darko Đurić je lahko vzor vsem. Rodil se je brez nog in ene roke, odrekli so se mu še starši, a je svojo izjemno voljo usmeril v šport. Na paraolimpijskih igrah je postal svetovni rekorder.

Paraolimpijci z zamudo in težavami na letališču

Slovenska paraolimpijska reprezentanca se je vrnila v domovino. Prvo ime londonske odprave je bil tokrat strelec Franček Gorazd Tiršek, dobitnik srebrne medalje.

Slovenski paraolimpijci z doseženim v Londonu zadovoljni

Slovenski paraolimpijci tudi v Londonu niso razočarali in se z letošnjih iger vračajo s srebrnim odličjem in še nekaj vrhunskimi rezultati. Kot zadnji je v še enem finalu s četrtim mestom zablestel ...

Pistorius londonske nastope vendarle sklenil še z enim zlatom

Poletni športni spektakel v Londonu se bo nocoj z zaključkom 16. paraolimpijskih iger tudi uradno končal. Slovenske nastope je že v soboto sklenil plavalec Darko Đurić.

Đurić ostal brez odličja - četrti v svoji paradni disciplini

Slovenski nastopi na paraolimpijskih igrah so danes dobili svoj epilog, plavalec Darko Đurić je v finalu svoje najmočnejše discipline - 200 m prosto - zasedel četrto mesto.

Brez obeh nog in brez leve roke do svetovnega rekorda

Plavalec Darko Đurić, fant z neverjetno življenjsko zgodbo, je na paraolimpijskih igrah v Londonu osvojil 5. mesto na 50 m delfin v kategoriji S5. S časom 40,48 pa je še drugič v enem dnevu popravil ...

Flere priznava, da ni mogel med dobitnike medalj

Jože Flere je v zadnjem slovenskem atletskem nastopu na paraolimpijskih igrah v Londonu ostal brez medalje in brez rekorda. Osvojil je 5. mesto v metu diska.

POI v Londonu: Đurić v finalu na 100 m prosto peti

Plavalec Darko Đurić je na paraolimpijskih igrah v Londonu na 100 metrov prosto v kategoriji 4 zasedel peto mesto.

POI: Zanardi po izgubi nog ni izgubil volje in je postal prvak

Nekdanji dirkač formule 1 Alessandro Zanardi, ki je pred 11 leti ostal brez nog, je na paraolimpijskih igrah v Londonu osvojil naslov prvaka v kolesarjenju z rokami.

POI: Plank z izidom sezone do 4. mesta v kopju

Na paraolimpijskih igrah v Londonu se je dan začel z 31. mestom strelca Franca Pinterja, nadaljeval pa z odličnim 4. mestom Henrika Planka v metu kopja.

Odbojkarice brez možnosti proti branilkam naslova

Slovenska ekipa v odbojki sede je na paraolimpijskih igrah na tretji tekmi doživela tretji poraz. Po porazu s Kitajsko 3:0 (12, 15, 16) čaka Slovenke boj za mesta od pet do osem.

Opravičilo Pistoriusa, ki ni znal prenesti poraza

Južnoafriški atlet Oscar Pistorius, ki je na paraolimpijskih igrah ostal brez prvega načrtovanega zlata, se je že opravičil za izjave po teku na 200 m, v katerem ga je premagal Brazilec Alan Oliveira.

POI: Strelec Tiršek s srebrom osvojil prvo medaljo v Londonu

Strelci so poskrbeli za prvo paraolimpijsko medaljo Slovenije v Londonu. Franček Gorazd Tiršek je pristreljal srebro, ki je hkrati tudi jubilejna 50. slovenska paraolimpijska medalja.

POI: Pistorius že navdušil London s svetovnim rekordom

Prvo ime 14. paraolimpijskih iger v Londonu je dobro znano: Oscar Pistorius. "Blade runner" je v polfinalu teka na 200 m postavil nov svetovni rekord s časom 21,30.

POI: Strelec Pavlin po vodstvu le 0,3 kroga za medaljo

Slovenski športniki invalidi imajo po zgoščenem petku tudi danes podobno naporen dan v Londonu. Nastopi jih čakajo v strelstvu, namiznem tenisu, atletiki in odbojki sede.

Plavalec Đurić šesti, atlet Plank sedmi, strelec Pinter osmi

Plavalec Darko Đurić je na paraolimpijskih igrah v Londonu osvojil 6. mesto na 50 m prosto, strelec Franc Pinter pa je bil osmi v streljanju z zračno puško v stoječem položaju.

Pintarjeva po ogorčenem boju čez prvo oviro, Dolinarjeva izpadla

Namiznoteniška igralka Mateja Pintar je uspešno odprla slovenske nastope na paraolimpijskih igrah v Londonu.

Foto: Igre odprte, Mateja Pintar dovolj zgodaj v posteljo

London bo naslednjih 14 dni središče sveta za športnike invalide. Od slovenskih športnikov bo prva nastopila Mateja Pintar.

Drevi odprtje največjega tekmovanja za športnike invalide

Danes se bodo s slavnostnim odprtjem v Londonu začele še paraolimpijske igre, s katerimi se bo končal poletni olimpijski športni festival v britanski prestolnici.

Ukaz iz Beograda: Bojkotirajte igre!

Slovenski športniki invalidi so se na paraolimpijskih igrah prvič predstavili leta 1972 v Heidelbergu v Nemčiji, takrat še pod jugoslovansko zastavo.

1 2