Jožetu Fleretu ni uspelo ponoviti uspeha iz Pekinga. Foto: MMC RTV SLO
Jožetu Fleretu ni uspelo ponoviti uspeha iz Pekinga. Foto: MMC RTV SLO

Branilec srebrne medalje iz Pekinga je orodje vrgel 10,42 m, kar mu je prineslo 761 točk. Z novim svetovnim rekordom 12,37 m (1.093 točk) je slavil Alžirec Mohamed Berrahal. Fleretov rekord je popravil za 39 cm. Drugi je bil Latvijec Aigars Apinis (21,00 m; 1.010 točk), tretji pa Tunizijec Mohamed Zemzemi (11,34 m; 917 točk).

"Zadovoljen sem, kajti glede na okoliščine bi lahko tudi izpadel iz finala. Želja je bila seveda še boljši rezultat, ampak ta trenutek ga nisem mogel izboljšati. Zame peto mesto ni padec. Seveda, pričakoval sem kakšno mesto več, a med dobitnike medalj ta trenutek nisem mogel," je nastop ocenil Flere.

Slovenke v odbojki sede so v boju za peto mesto izgubile proti Braziliji z 1:3 in zasedle končno šesto mesto. Izid po nizih je bil 16:25, 14:25, 25:21 in 21:25. "Pričakovala sem malo več, mogoče nismo realizirale tistega, kar bi lahko," je povedala reprezentantka Saša Kotnik.

Kolesar Roman Pongrac je dan po nastopu v kronometru tekmoval še na 64 km dolgi cestni dirki. Osvojil je 25. mesto, za zmagovalcem, Italijanom Robertom Bargnom, pa je zaostal več kot deset minut in pol.

"Zelo naporna dirka, vesel sem, da sem končal. Na progi sem v prvih krogih vozil s skupino, potem pa sem žal odpadel in sem ostal sam. Nimam si kaj očitati, dal sem vse od sebe, a so bili drugi boljši," je po koncu tekmovanj dejal Pongrac.