Darko Đurić je v finalu še izboljšal dosežek iz kvalifikacij. Foto: Reuters
Darko Đurić je v finalu še izboljšal dosežek iz kvalifikacij. Foto: Reuters
Franc Pinter
Franc Pinter "Ančo" je nastopil že na svojih šestih paraolimpijskih igrah. Foto: MMC RTV SLO

Đurić je dosegel čas 1:26,12 in bil še hitrejši od osebnega rekorda v kvalifikacijah, ko je ustavil uro pri izidu 1:26,93 in bil tretji v svoji skupini. Zmagal je Mehičan Gustavo Sanchez Martinez s časom 1:24,28. Đurić je za kolajno zaostal 36 stotink. V petek je na pol krajši razdalji zasedel šesto mesto.
"Izboljšal sem svojo uvrstitev in jutranji rezultat. Še enkrat sem popravil osebni rekord, tako da sem zadovoljen. Malo sem dodal na obratu, ki sem ga zjutraj slabo izvedel. Popravil sem taktiko in nisem tako silovito začel, potegnil sem šele v zadnjih 50 metrih, ko sem se povsem približal konkurenci," je drugi nastop na igrah ocenil 22-letni plavalec. V petek ga čaka še tekma na 50 m delfin, v kateri upa na finale, v soboto pa paradna disciplina 200 metrov prosto. Meni, da bo tam nevaren za medaljo.
Štiri osmice so bile preveč
Sedmi tekmovalni dan je bil zelo pester za slovenske predstavnike. Nastope je odprl strelec Franc Pinter z malokalibrsko puško v trojnem položaju. Na strelišču Royal Artilery Barracks se z 11. izidom kvalifikacij (1.127 krogov) ni prebil v finale.
"Danes smo morda pričakovali finale, a so bile razmere zelo zahtevne. Prvi dve uri je bilo zelo mrzlo, tako da Pinterju ni steklo. V ležečem položaju je zadel štiri osmice, kar je preveč. Enajsto mesto ni slab rezultat, tudi če bi prišel v finale, pa ne bi imel možnosti za medalje, ker so bili prvi trije razred zase," je zadnji nastop svojih strelcev na igrah ocenila trenerka Polona Sladič. Dodala je, da so v strelskem taboru lahko zadovoljni s celotnimi igrami, čeprav so morda pričakovali kakšen finale več (a so imeli tudi smolo z okvaro puške Frančka Gorazda Tirška), predvsem pa se že s petih zaporednih iger v domovino vračajo z medaljo.

Kolesar Roman Pongrac je kronometer prav tako končal na 11. mestu. Z izidom 26:40 je za dobri dve minuti zaostal za zmagovalcem Nemcem Tobiasom Grafom. Tekmovalci so morali prevoziti dva kroga na znanem dirkališču Brands Hatch pri Londonu.
Metalki kopja sedma in osma
Atletinji Tanja Cerkvenik in Tatjana Majcen Ljubič sta bili v metu kopja v kategoriji 54/55/56 sedma (18,64 m) in osma (13,49 m). Zmagala je Kitajka Livan Jang.

V dvorani Excel sta v ekipnem delu namiznoteniškega tekmovanja Andreja Dolinar in Matejo Pintar v kategoriji 4-5 z 0:3 izgubili četrtfinalni dvoboj proti Južni Koreji.