Aleksander Čeferin Uefo vodi od septembra 2016. Foto: EPA
Aleksander Čeferin Uefo vodi od septembra 2016. Foto: EPA

Uefa mora to uradno potrditi na svoji spletni strani, poroča nemška tiskovna agencija DPA, ki povzema časopis Marca.

Španski časopis piše, da bo moral predsednik Uefe Aleksander Čeferin v nasprotnem primeru računati na obtožnico zaradi nespoštovanja sodniške odločitve.

Sodnik je presodil, da je odločitev Uefe, da grožnjo o izključitvi ustanoviteljev Superlige iz tekmovanj le začasno razveljavi, nezadostna.

Še vedno pa ni jasno, kakšen je vpliv sodišča na Uefo in Čeferina. Isti sodnik je namreč že aprila Uefi in tudi Mednarodni nogometni zvezi (Fifa) prepovedal izrek vseh kazni in suspenzov proti 12 klubom, ki so ustanovili Superligo, kar je zahtevalo podjetje European Superleague Company SL.

Maja se je sodnik nato obrnil celo na Evropsko sodišče. To naj bi razpravljalo o monopolnem položaju Uefe in Fife pri organizaciji in vodenju klubskih tekmovanj, kar je po mnenju sodnika Ruiza de Lare v nasprotju z evropsko zakonodajo.

Dvanajsterica velikih evropskih klubov, ob španskih še angleški in italijanski, je v noči na 19. april naznanila ustanovitev Superlige. Ta bi bila neposredna konkurenca Uefini Ligi prvakov. Ostro so se na odločitev nato odzvali Uefa, Fifa in številne nacionalne nogometne zveze, klubi ter igralci.

Klubi z izjemo madridskega Reala, Barcelone in Juventusa so nato odstopili od namere po ustanovitvi in igranju v novem tekmovanju. Trojici "upornikov" pa je Uefa zagrozila z izključitvijo s tekmovanj.