Oscar Fröberg je v 13 minutah prejel tri zadetke, nato pa je v vrata stopil Urban Avsenik. Foto: www.alesfevzer.com
Oscar Fröberg je v 13 minutah prejel tri zadetke, nato pa je v vrata stopil Urban Avsenik. Foto: www.alesfevzer.com

Na turnirju v Franciji so v petek Jeseničani v obračunu starih znancev iz Alpske lige izgubili pri Asiagu s 3:4. Amiens je v petek s 6:0 premagal Brašov.

Za morebitno napredovanje bi tako slovenski prvaki danes morali premagati gostitelje. A se je hitro pokazalo, da ne bodo imeli pravih možnosti za uspeh.

Odločitev padla že v uvodni tretjini
Že v prvi tretjini so Francozi prevladovali. Aziz Baazzi je zadel že v 2. minuti, Florian Sabatier pa je povišal na 2:0 v 9. minuti. Alexandre Boivin je izkoristil prednost igralca več v 13. minuti. Že v 13. minuti je vratarja Oscarja Fröberga zamenjal Urban Avsenik. Pet sekund pred koncem prvega dela so Francozi še en "power play" spremenili v gol in praktično že takrat odločili tekmo. Natančen je bil Rudy Matima.

Crnovič edini strelec za slovenske prvake
Po pol ure igre je Aljoša Crnovič znižal na 4:1 ob prednosti igralca več. Le 36 sekund zatem je Američan Spencer Naas pokopal vse upe na preobrat. Po 40 minutah so Francozi vodili že s 7:1, uspeh pa je domača ekipa v zadnji tretjini potrdila še z dvema zadetkoma v mreži Jeseničanov. Končno razmerje v strelih na vrata je bilo 37:34.

Asiago in Amiens v nedeljo za napredovanje
Na prvi sobotni tekmi je Asiago s 4:2 premagal Brašov. V nedeljo bosta tako v večerni tekmi še neporažena francoska in italijanska zasedba odločali o prvem mestu, ki vodi v nadaljevanje tekmovanja. Jeseničani bodo ob 14.00 igrali z Romuni za tretje mesto.

Turnir v Amiensu je eden od dveh na tej stopnji tekmovanja v celinskem pokalu. V Budimpešti pa igrajo Ferencvaros, Sokol Kijev, Olimp Riga in estonski Tartu Valk.

Zmagovalca teh skupin se bosta prebila naprej, kjer v 3. krogu že čakajo tekmeci v skupinah E in F, v prvi sta poleg domače poljske Cracovie še slovaški Poprad in kazahstanska Sarjarka Karaganda, v drugi pa ob gostiteljih iz danskega Aalborga še britanski Sheffield in beloruski Gomel.

S teh dveh novembrskih turnirjev pa se bosta nato na zaključni turnir četverice uvrstili po prvi ekipi iz vsake skupine. Finalni del bo januarja prihodnje leto.


Celinski pokal, 2. krog:
AMIENS – SIJ ACRONI JESENICE
9:1 (4:0, 3:1, 2:0)
Baazzi 2., 33., Sabatier 9., Simonsen 13., 38., 60., Matima 20., Naas 29., 47.; Crnovič 29.

BRAŠOV – ASIAGO
2:4 (0:2, 0:0, 2:2)


Odigrano v petek:
SIJ ACRONI JESENICE – ASIAGO
3:4 (0:0, 2:3, 1:1)
P. Rajsar 28., Brus 31., Svetina 48.; Salinitri 26., Giliati 33., Mantenuto 37., Marchetti 57.

AMIENS – BRAŠOV
6:0 (3:0, 1:0, 2:0)


Nedelja ob 14.00:
SIJ ACRONI JESENICE – BRAŠOV

Ob 18.00:
ASIAGO – AMIENS

Vrstni red: Amiens in Asiago po 6, Brašov in SIJ Acroni Jesenice 0 točk.

V polfinale celinskega pokala se bo uvrstil le zmagovalec turnirja.