Prizor z evropskega prvenstva v Pragi. Foto: EPA
Prizor z evropskega prvenstva v Pragi. Foto: EPA

Mlada Brolihova, novinka na članskem EP-ju, je izgubila z leto dni starejšo Poljakinjo Beato Pacut, in sicer po več kot dveh minutah podaljška, ko je tekmici uspela tehnika za vazari. S tem je slovenska reprezentantka zapravila tudi priložnost za repesaž.

"Zamenjala sem kategorijo, zato tekmice ne poznam, pa tudi sicer je v članski kategoriji težko, saj gre za raven, ki je nisem vajena. Danes je bila tekmica boljša, čeprav sem se sama počutila zelo močno. S trenerjem sva sicer pripravila taktiko, a ni se popolnoma izšlo," je po tekmi povedala Brolihova in se pridružila tistim, ki so potarnali, ker v letošnji sezoni ni težkih skupnih priprav in tekmovanj.

Za Mariniča pa je bil med težkokategorniki v prvem nastopu usoden 23-letni Finec Martti Puumalainen, ki se je veselil zmage po polovici boja. "Razočaranje je veliko. Pričakoval sem zmago proti Fincu, kar pa ni šlo skozi. Poznam ga, bila sva sparing partnerja na pripravah, morda je mene ustavilo to, da sem v oktobru 14 dni počival zaradi okužbe z novim koronavirusom," je po tekmi razkril Marinič. Zaradi ukrepov za zajezitev širjenja novega koronavirusa doma tako rekoč nima ustreznih partnerjev za vadbo.