Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Smučarski teki - Arhiv

1 2 3

Northug po 50 kilometrih za las pred Teichmannom

Norveški smučarski tekač Petter Northug je v Whistlerju postal olimpijski prvak na najprestižnejši tekmi - maratonu na 50 km v klasični tehniki.

Kowalczykova v maratonu po pravi drami do zlata

Zadnja ženska tekaška preizkušnja olimpijskih iger je postregla z dramatičnim finišem. Po 30 km v klasični tehniki je Justyna Kowalczyk ugnala Marit Björgen.

Kowalczykova "strelja" na Björgnovo

Poljska smučarka tekačica Justyna Kowalczyk je trikratno olimpijsko prvakinjo Marit Björgen obtožila, da si je do zlata pomagala z zdravilom za astmo.

Petra se v ponedeljek vrača v domovino

Petra Majdič bo s svojo ekipo olimpijsko vas zapustila v nedeljo, na brniškem letališču pa bo slovenska športna junakinja pristala predvidoma v ponedeljek ob 11.45.

Izjemna Björgnova norveški štafeti zagotovila zlato

Norveške smučarske tekačice so osvojile zlato olimpijsko kolajno v štafetni preizkušnji na 4 x 5 km. Srebro so si v Vancouvru pritekle Nemke, bron pa Finke. Slovenija je zasedla 15. mesto.

"Želimo nadaljevati tekaško pravljico"

"Petra je povedala nekaj stvari, iz katerih je mogoče razbrati, da razmišlja o koncu kariere. A sam verjamem, da teh besed ni treba jemati preveč zares," meni trener ženske tekaške ekipe Ivan Hudač.

Švedska štafeta do zlate medalje

Švedski tekači so v Whistlerju postali olimpijski prvaki v štafetni preizkušnji na 4 x 10 km v klasični in prosti tehniki.

Vesna in Katja ostali brez načrtovane uvrstitve v finale

Smučarji tekači so se prvič na olimpijskih igrah pomerili v ekipnem šprintu, kjer je imela visoke cilje tudi slovenska naveza Katja Višnar in Vesna Fabjan, ki pa je finalni nastop zgrešila za pet seku ...

Fabjanova in Višnarjeva kandidatki za odličje v tekmi neznank

Ekipni šprint smučarskih tekačic je disciplina, ki je na celotnih igrah v Vancouvru najbolj nehvaležna za napovedi. Vesna Fabjan in Katja Višnar sta celo "drugi nosilki".

Petra Majdič spet med olimpijsko druščino

Petra Majdič je zapustila bolnišnico v Vancouvru in se vrnila v olimpijsko vas, kjer jo nordijci na čelu s Primožem Ulago že nestrpno čakajo.

Hellner junak trilerja v dvojnem zasledovanju

Švedski smučarski tekač Marcus Hellner je v napeti tekmi v dvojnem zasledovanju (15 km klasično + 15 km prosto) v ciljni ravnini pritekel do zlata.

Majdičeve še vsaj 14 dni ne bo domov

Vodja medicinske ekipe Matjaž Turel je zaupal, da bo slovenska olimpijska junakinja Petra Majdič v Vancouvru ostala vsaj še 14 dni. Šele po dveh tednih naj bi bila dovolj zdrava za let v domovino.

Kaj imata skupnega Kristin Störmer Steira in Janne Ahonen?

"Dala sem vse od sebe. Danes to očitno ni bilo dovolj. Spet," je nemočno skomignila Kristin Störmer Steira. Na olimpijskih igrah je še četrtič osvojila četrto mesto.

Serviser Petre Majdič je pravi čarodej

Športni dosežki, sploh tisti najboljši, že vrsto let niso mogoči, če jih poskušaš doseči na način, ki bi ga prej pripisali kakšnemu popoldanskemu športnemu navdušencu kot pa nekomu, ki si želi iz tekm ...

Slovenski tek brez Petre, a z novo junakinjo

Marit Björgen se v Vancouvru kiti že z drugim zlatom. Tokrat je s konkurenco opravila še v dvojnem zasledovanju na 15 km. Prijetno je presenetila Barbara Jezeršek.

Petra Majdič še en dan v bolnišnici

Bronasta olimpijka Petra Majdič bo petek še preživela v bolnišnici v Vancouvru, nato pa se bo verjetno vrnila v olimpijsko vas.

Ponikvar za MMC: "Po nesreči so lahko vsi pametni"

Uroš Ponikvar je bil v sredo tehnični delegat Mednarodne smučarske zveze na tekmi, ki je na noge dvignila vso Slovenijo. Po nesreči Petre Majdič so se vsi čudili, kako da proga na tistem mestu ni bila ...

MMC-jev rekord: Petra prekosila tudi nogometaše

Slovenija je ob epski drami in bronu Petre Majdič izlila svoja čustva. Čudežni uspeh slovenske šampionke je na MMC-jevem portalu podrl vse rekorde branosti.

Peter Majdič: "Jokala sva, tako kot verjetno pol Slovenije"

Šok, stres, solze. Tako sta veličastno predstavo svoje ranjene levinje doživljala Petrina starša, Peter in Vera Majdič, ki sta na proslavo brona prišla z orošenimi očmi.

Po podelitvi medalj Petra s helikopterjem v bolnišnico

Za čudežno dobitnico brona v Vancouvru Petro Majdič so olimpijske igre končane. Po pregledu pri zdravniku se je izkazalo, da ima zlomljena štiri rebra in pnevmotoraks.

1 2 3