Sara Isakovič priznava, da je finale na 200 metrov začela prehitro. Foto: EPA
Sara Isakovič priznava, da je finale na 200 metrov začela prehitro. Foto: EPA
Slovenski plavalci v domovini

"Ekipa je pokazala osnovo za nastop na olimpijskih igrah v Pekingu, kjer lahko pričakujemo lepe izide, pa tudi za naprej, za naslednja tekmovanja, saj je naša ekipa zelo mlada," se je v prihodnost optimistično zazrl predsednik zveze Jure Prosen.

Pričakovala je več
Sara Isakovič je priznala, da je v finalu na 200 metrov delfin potihem pričakovala več od sedmega mesta, a se ni držala taktičnega dogovora, a je hkrati dodala: "Nisem pa razočarana, čeprav bi morala v finalu doseči boljši rezultat, ki bi morda pomenil tudi kakšno mesto boljšo uvrstitev."

Pikec je z njima več kot z otrokoma
Manj zadovoljen je bil le Roni Pikec, ker njegova varovanca Emil Tahirovič in Matjaž Markič v "prsnih tekmah" nista dosegla zastavljenih ciljev. Pikec je priznal, da je v pripravljalnem obdboju omenjenima plavalcema preveč popuščal: "So obdobja, ko z njim preživim več časa kot z otrokoma in tega si ne zaslužim. Skupaj smo dokazali, da lahko dosegamo vrhunske izide in uvrstitve. Vsekakor se bomo morali usesti in se med sabo dogovoriti kako naprej," je bil brez dlake na jeziku trener.

C. R.

Slovenski plavalci v domovini