Giacomo Raspadori je bil junak na San Siru. Foto: EPA
Giacomo Raspadori je bil junak na San Siru. Foto: EPA

Angleži so v tej izvedbi Lige narodov še brez zmage ob dveh remijih in treh porazih. To pomeni, da imajo neulovljive štiri točke zaostanka za tretjeuvrščeno Nemčijo in se selijo v ligo B.

Harryju Kanu ni uspelo preprečiti poraza Anglije. Foto: EPA
Harryju Kanu ni uspelo preprečiti poraza Anglije. Foto: EPA

Igralec Napolija Raspadori je v 68. minuti s 14 metrov lepo zavrtinčil žogo z desno nogo po podaji Leonarda Bonuccija. Branilec je poslal žogo prek Klya Walkerja v kazenski prostor.

Angleži so imeli največjo priložnost v 77. minuti, ko je Gianluigi Donnarumma dvakrat ubranil nevarna strela Harryja Kana. Vratar Italije je bil tudi junak lanskega finala evropskega prvenstva, ko so azzurri na Wembleyju slavili po streljanju enajstmetrovk.

Italija je na drugem mestu z osmimi točkami, vodilna pa je Madžarska z desetimi. Čez tri dni se bosta prav vodilni udarili za končno prvo mesto.

34-letni Adam Szalai je večino kariere igral v Bundesligi. Bil je napadalec Mainza, Schalkeja, Hoffenheima in Hannovra. Foto: EPA
34-letni Adam Szalai je večino kariere igral v Bundesligi. Bil je napadalec Mainza, Schalkeja, Hoffenheima in Hannovra. Foto: EPA

Prvi poraz Flicka na klopi Nemčije
Hansi Flick je doživel prvi poraz na klopi elfa. Nemčija je izgubila vse možnosti za preboj na zaključni turnir Lige narodov in dva meseca pred začetkom svetovnega prvenstva v Katarju je daleč od prave forme.

Na Red Bull Areni v Leipzigu je odločilni zadetek dosegel Adam Szalai, ki je večino kariere igral v Bundesligi. Napadalec Basla je s peto mojstrsko preusmeril podajo Dominika Szoboszlaija iz kota. Z desno nogo je imenitno zatresel mrežo, potem ko je zamudil Thomas Müller.

Ter Stegen preprečil še višji poraz
Nemci so prespali prvi polčas pred 39.513 gledalci, nato pa so zapretili na začetku nadaljevanja. Vratar Peter Gulacsi, ki brani za Leipzig, se je na domačem stadionu nekajkrat izkazal. Leroy Sane in Timo Werner ga nista uspela matirati, Joshua Kimmich pa je zadel zunanji del mreže.

Thomas Müller, Joshua Kimmich in soigralci so doživeli hladno prho na Red Bull Areni. Foto: EPA
Thomas Müller, Joshua Kimmich in soigralci so doživeli hladno prho na Red Bull Areni. Foto: EPA

V 72. minuti je rezervist Martin Adam ušel Niklasu Süleju, a se je izkazal Marc-Andre ter Stegen. Vratar Barcelone je preprečil drugi zadetek Madžarov tudi pet minut pred koncem, ko je zaustavil nevaren strel Laszla Kleinheislerja. Nemcem tudi v petih minutah sodnikovega dodatka ni uspelo zapretiti in Flick se je lahko le jezil na klopi. Čaka ga še ogromno dela do mundiala, saj so igralci Bayerna v slabi formi.

Flick: Ta poraz nam bo odprl oči pred svetovnim prvenstvom
"Igrali smo popolnoma brez samozavesti. Ta poraz nam bo odprl oči pred svetovnim prvenstvom. V ponedeljek pričakujem odgovor proti Angliji na Wembleyju," je poudaril Flick, ki je avgusta 2020 popeljal Bayern do naslova v Ligi prvakov.

Bosna in Hercegovina v ligi B
V skupini 3 lige B je že jasno, da bo v prihodnje v ligi A igrala Bosna in Hercegovina, ki je premagala Črno goro z 1:0. Ermedin Demirović je ob koncu prvega polčasa dosegel edini gol na tekmi. Na drugi tekmi sta se Finska in Romunija razšli z 1:1, zadnji krog pa bo odločal, katera bo izpadla v ligo C.

V ligi C in skupini 4 si je napredovanje v višji razred priigrala Gruzija, ki je z 2:0 premagala drugouvrščeno Severno Makedonijo.


Liga A, skupina 3, 5. krog:
ITALIJA – ANGLIJA 1:0 (0:0)
Raspadori 68.

Italija: G. Donnarumma, Rafael Toloi, Bonucci, Acerbi, di Lorenzo, Barella (63./Pobega), Jorginho (89./Emerson), Cristante, Dimarco (89./Frattesi), Scamacca (63./Gnotto), Raspadori (81./Gabbiadini).

Anglija: Pope, Walker (72./Shaw), Dier, Maguire, James, Bellingham, Rice, Saka (72./Grealish), Foden, Sterling, Kane.

Sodnik: Jesus Gil Manzano (Španija)


NEMČIJA – MADŽARSKA 0:1 (0:1)
Ad. Szalai 17.

Nemčija: ter Stegen, Hofmann, Süle, Rüdiger, Raum, Kimmich, Gündogan (69./Musiala), Gnabry (46./Kehrer), Müller (85./Nmecha), Sane, Werner (70./Havertz).

Madžarska: Gulacsi, Lang, Orban, At. Szalai, Fiola, Nagy (78./Styles), Schäfer, Kerkez, Gazdag (66./Kleinheisler), Szoboszlai (85./Nego), Ad. Szalai (67./Adam).

Sodnik: Slavko Vinčić (Slovenija)

Vrstni red: Madžarska 10, Italija 8, Nemčija 6, Anglija 2.


Liga B, skupina 3, 5. krog:
FINSKA – ROMUNIJA 1:1 (1:0)
Pukki 12.; Tanase 52.

BiH – ČRNA GORA 1:0 (1:0)
Demirović 45.

Vrstni red: BiH 11, Črna gora 7, Finska 5, Romunija 4.


Liga C, skupina 4, 5. krog:
GRUZIJA – SEVERNA MAKEDONIJA 2:0 (1:0)
Milovski 35., Kvaratšelia 64.

BOLGARIJA – GIBRALTAR 5:1 (2:0)
Antov 23., Despodov 36., Kirilov 52., Stefanov 55., Petkov 81.; Chipolina 26.

Vrstni red: Gruzija 13, Severna Makedonija 7, Bolgarija 6, Gibraltar 1.


Liga D, skupina 2, 5. krog:
ESTONIJA – MALTA 2:1 (1:0)
Sappinen 45., Anier 86.; Teuma 51./11-m
RK: Borg 45./Malta

Vrstni red: Estonija 9, Malta 6, San Marino 0.