Nikola Karabatić je prvo ime čvrste francoske reprezentance. Foto: EPA
Nikola Karabatić je prvo ime čvrste francoske reprezentance. Foto: EPA
Ivano Balić
Holger Glandorf
195 cm visoki in sloki levičar Holger Glandorf, član Nordhorna, je prva Brandova izbira na desnem zunanjem. Izredno dobro je odigral odločilno tekmo proti Švedom, ki jim je zabil 7 golov. Foto: EPA
Zaključni boji brez Slovencev

Francija je slavila tako v polfinalu evropskega prvenstva leta 2006 (29:23) kot tudi v četrtfinalu svetovnega 2007 (21:18). Tudi na Norveškem igrajo sijajno. Doslej so izgubili le eno tekmo, proti Madžarski, ki pa ni več odločala o ničemer, saj so si galski petelini že pred tem zagotovili prvo mesto v skupini II.

Onesta deli komplimente Hrvatom
Kljub temu selektor Claude Onesta galskih petelinov ne vidi v vlogi favorita: "Res smo jih presenetili na zadnjih dveh tekmovanjih, ampak saj niso bebci. Dobro se spomnijo teh srečanj in zagotovo bodo storili vse, da se scenarij ne ponovi. Občudujem genialnost hrvaške reprezentance. Sanje vsakega trenerja so imeti v moštvu igralce, kot je Ivano Balić. A Hrvaška ni samo Balić. Tu so še Lacković, Metličić in Vori. Razburljivo bo igrati proti njim."

Balić: Francozi so pokazali največ
A Balić vrača žogico v polje branilcev naslova: "Francozi so doslej pokazali največ. Igrajo izjemno obrambo. Upam, da bo Lino pripravil taktiko, s katero bi jih presenetili." Moči Francozov se zaveda tudi Blaženko Lacković: "Ni nam treba nalagati bremena. Napravili bomo, kolikor se bo pač dalo. O Francozih vemo vse, moramo jim vrniti za nekatere stvari."

Brand: Danska najlažji nasprotnik
V drugem polfinalu se bosta pomerili Danska in Nemčija. Čeprav se ubada s poškodbami svojih rokometašev (Roggisch, Kraus, Hens, Jansen, Preiss) nemškega selektorja Heinerja Branda optimizem ne zapušča: "Danska je verjetno najlažji tekmec od vseh treh možnih." Podobnega mnenja je tudi krilo Florian Kehrmann: "Radi igramo proti Danski." Na strani svetovnih prvakov, ki so na Norveškem doživeli dva poraza (Francija, Španija), je tudi tradicija. Z Danci so igrali v polfinalu dveh evropskih prvenstvev (2002, 2004) in obakrat zmagali.

Zaključni boji (Lillehammer)

Sobota:

ZA 5. MESTO:
NORVEŠKA - ŠVEDSKA ob 13.00

POLFINALE
HRVAŠKA - FRANCIJA ob 15.30
DANSKA - NEMČIJA ob 18.00

Nedelja:
ZA 7. MESTO
POLJSKA - MADŽARSKA ob 11.00

ZA 3. MESTO ob 13.30
FINALE ob 16.00

A. V.

Zaključni boji brez Slovencev