Vojko Lazar obžaluje zapravljeno priložnost. Foto: www.rkgoldclub.com
Vojko Lazar obžaluje zapravljeno priložnost. Foto: www.rkgoldclub.com

"Z včerajšnjo zmago se nam je odprla enkratna priložnost za dosego izjemnega rezultata. Treba je priznati, da smo bili na koncu zasluženo poraženi. Videlo se je, da igra Dancev sloni na treh igralcih, Christiansenu, Hvidtu in Boesnu, ki nam je dal preveč golov," je uvodoma dejal trener Gold Cluba Lazar.

Nato pa nadaljeval: "Igralci so dali vse od sebe, mislim, da so tudi poskušali vse. Ko smo razbranili Hvidta, je bilo težko. Zgrešili smo preveč zicerjev. Igra v napadu nam ni stekla. To je bil tudi vzrok, da smo dosegli premalo zadetkov s krilnih položajev. Osvojili bomo "samo" 10. mesto, kar je škoda, saj je bila priložnost lepa."

In sklenil: "Niso nas nadigrali. Če nam je to v tolažbo, je tudi v redu. Smo pa dokazali, da smo v stiku. Nimamo se česar sramovati, moramo vztrajati na tem, da se bomo redno uvrščali na evropska prvenstva. Verjamem, da bomo še kdaj ponovili izid iz Ljubljane."

Šerbec: Nimamo jim kaj očitati
"Borili so se v redu, nimamo jim kaj očitati. Danci so bili pač boljši, na naši strani je bilo preveč napak in zgrešenih sedemmetrovk. Danci so se predstavili z njihovim skandinavskim načinom, z ostra, na trenutke grobo igro v obrambi. S prejšnjima dvema tekmama so dobili še samozavest," pa je dejal nekdanji slovenski reprezentant Uroš Šerbec.

A. V.