Miro Požun bi igral z obrambo 5-1. Foto: RTV SLO
Miro Požun bi igral z obrambo 5-1. Foto: RTV SLO
Matjaž Mlakar in Florian Kehrmann
Florian Kehrmann je bil z osmimi zadetki drugi najboljši strelec Nemcev. Foto: Reuters
Matjaž Tominec
Matjaž Tominec: Mogoče bi se morali pripraviti bolj na zadnji dve tekmi. Foto: www.rk-koper.com

"Pri tem nismo izkoristili igre z igralcem več, mislim pa, da bi moral trener spremeniti obrambo iz 6-0 v agresivno consko obrambo 5-1, ker so jo Nemci preveč razbili," je za MMC še povedal Požun. Nadaljeval je: "Velik vpliv je imelo tudi 11.000 gledalcev. Veliko naših igralcev še nima izkušenj s takih tekem. Edina od zunanjih igralcev, ki imata dovolj trdih tekem v takem ambientu, sta Natek in Rutenka."

Ko smo ga povprašali, kako naprej, pa je Požun odgovoril: "Situacija se je zakomplicirala. Ve se, da bo Tunizija v tej skupini zadnja, vse ostalo pa je odprto. Vse ekipe so kvalitetne. Vsako naslednjo tekmo bo vse bolj pomembna tudi fizična priprava. Francozi so se danes pobrali, mislim, da bo njih zelo težko dobiti, več možnosti bo proti Poljakom, ki bodo do nedelje že malo izčrpani, saj nimajo dovolj širokega igralskega kadra. Islandci so nepredvidljivi. Lahko igrajo vrhunsko ali pa tudi ne, zato je izredno težko kaj napovedovati."

Tominec: S to ekipo bi se morali bolj upirati
Selektor Slovenije na svetovnem prvenstvu leta 2001 in evropskem leta 2002 Matjaž Tominec je pričakoval bolj izenačen boj: "Na domačem terenu so imeli Nemci prednost publike, vendar sem želel, da bi bila tekma odprta do konca. Zgodilo se je drugače. Nemci so po 10 minutah povedli za tri, štiri zadetke in to razliko držali. S to ekipo bi se morali bolj upirati, kljub temu, da so Nemcem pomagali tudi sodniki. Z določenimi taktičnimi prijemi bi se dalo ustaviti Hensa in Glandorfa, tudi če bi potem krožni napadalec dal več golov."

"Zelo neorganizirano in nekolektivno smo igrali z igralcem več, saj smo dobili več zadetkov, kot smo jih dali. Obramba 6-0, ki je bila proti Tunizijcem dobra, proti Nemcem ni zdržala, saj imajo oni le bolj izrazite strelce in znajo igrati bolj s finesami. Seveda smo zgrešili preveč sedemmetrovk. Mislim, da jih je izvajalo preveč igralcev,"
je za MMC dodal trener Cimosa Kopra.

"Brez Rutenke je to druga ekipa!"
O pričakovanjih v nadaljevanju prvenstva pa je Tominec, ki je pred petimi leti na EP-ju na Švedskem z mlado ekipo poznejšim podprvakom Nemcem dihal za ovratnik do 55. minute, povedal: "Gotovo Nemci pred domačim občinstvom niso bili lahek zalogaj, kljub temu, da so verjetno slabši od Poljakov. Mislim, da Poljake lahko premagamo. Proti Nemcem so igrali sproščeno, zdaj pa bodo favoriti, kar bo naša prednost. Islandci so dobri rokometaši, nikakor ne bo enostavna tekma. Francija pa je nasprotnik, ki ima kvaliteto. Razen doma proti njej do zdaj nismo imeli uspeha. Mogoče bi se morali pripraviti bolj na zadnji dve tekmi, so pa seveda tudi Francozi ranljivi, kar so pokazali proti Islandcem. Bojim pa se, da Rutenka, glede na to, da dolgo časa ni treniral, jutri ne bo tako učinkovit kot danes, kar bo problem. Brez Rutenke je to vendarle druga ekipa!"

M. R.