Vojko Lazar je trener Gold Cluba, s katerim je to sezono igral v osmini finala Lige prvakov. Foto: RTV SLO
Vojko Lazar je trener Gold Cluba, s katerim je to sezono igral v osmini finala Lige prvakov. Foto: RTV SLO
Segej Rutenka
Sergej Rutenka se lahko na lahkih tekmecih pripravlja na zahtevne preizkušnje. Foto: Reuters

Romana Pungartnika, nekdanjega igralca Celja Pivovarne Laško in seveda tudi reprezentanta Slovenije, smo poklicali v Nemčijo, kjer se s Hamburgom pripravlja na novo sezono. V moštvu je med prvenstvom le osem igralcev. "Pungi" je prepričan, da bo našel čas in si ogledal kakšno tekmo svetovnega prvenstva.

Dobra zasedenost na vseh položajih
"Proti Grenlandiji se je videlo, da so igralci nervozni. Za nekatere je to prvo veliko tekmovanje in so bili pod vtisom. Če strnemo obe tekmi: cilj je izpolnjen, tretja tekma pa bo odločilna. Na vseh položajih smo dobro zasedeni. Gledal sem prijateljsko tekmo proti Hrvatom. Pričakoval sem, da bo Slovenija tudi zdaj tako agresivna v obrambi. To bo potrebno pokazati proti Tuniziji. Če bo v obrambi samo blok, bo to problem za vratarja. To odliko pogrešam," je za MMC povedal Pungartnik.

Kljub zdesetkanosti je to dobra ekipa!
Trener Gold Cluba Vojko Lazar meni, da bo po dveh lahkih nasprotnikih prava slika vidna v ponedeljek: "Skrbi pa me nekajminutni 'black-out' proti Kuvajtu! To se ne sme ponavljati! Mislim, da je selektor stremel predvsem k temu, da enakomerno porazdeli minutažo. V prihodnje ne bo tako. Čeprav manjkajo nekatera znana imena, vidimo, da je ta reprezentanca sposobna odigrati dobro!"

Backovič zna tudi v napadu
Lazarja smo povprašali tudi o posameznih igralcih. "Krožni napadalci bodo morali dati svoje. Vemo, da ni dobre ekipe, če ni realizacije na tem položaju. Truditi se bo treba, da se bodo tekme reševale v obrambi. Danes je veliko pokazal Kavaš, v soboto Lubej. Backovič dokazuje, da je kvaliteten, da mu je treba zaupati, verjetno je v klubih dobival manj priložnosti v napadu. Zaslovel je kot obrambni igralec, vidimo pa, da je dober tudi v napadu."