Glavna nosilka slovenske reprezentance in njena kapetanka je Ana Gros. Foto: www.alesfevzer.com
Glavna nosilka slovenske reprezentance in njena kapetanka je Ana Gros. Foto: www.alesfevzer.com

Uvodna tekma 25. SP-ja izbranke Adžića čaka v petek, ob 20.30 proti Črni gori, ki jo boste lahko v neposrednem prenosu spremljali na TV SLO 2 in MMC-ju. Izbrana vrsta se bo na pot v Španijo podala z ljubljanskega letališča v četrtek zjutraj. V prvem delu bo nastopala v skupini A. Bivala bo v Barceloni, tekme pa igrala v Granollersu. Po obračunu s Črnogorkami v nedeljo ob 18.00 sledi dvoboj z olimpijskimi prvakinjami Francozinjami, dva dni zatem pa ob isti uri še z Angolkami.

Neposredni prenosi na TV SLO 2 in MMC-ju.

Reprezentanca se je od prejšnjega ponedeljka pripravljala v Laškem, vmes pa pretekli konec tedna v Poreču odigrala dve pripravljalni tekmi s Hrvaticami. Adžić je pred potjo v Istro seznam kandidatk skrčil na 19 imen, zdaj pa določil 17 igralk, ki jih bo popeljal v Španijo. Na njegovem seznamu so krilne rokometašice Maja Svetik, Petra Kramar, Tija Gomilar Zickero in Alja Varagić, zunanje igralke Tjaša Stanko, Ema Hrvatin, Erin Novak, Nina Zulič, Elizabeth Omoregie, Nina Žabjek, Ana Gros in Dominika Mrmolja, krožni napadalki Aneja Beganović in Nataša Ljepoja ter vratarke Branka Zec, Amra Pandžić in Maja Vojnovič.

Pravila na svetovnem prvenstvu, na katerem bo v ženski konkurenci prvič nastopalo 32 reprezentanc, v uvodu selektorjem omogoča prijavo 18 igralk, izmed katerih jih za vsako tekmo nato izbere 16. V slovenski vrsti bo osemnajsterico dopolnila desnokrilna rokometašica Živa Čopi, ki bo na morebiten vpoklic čakala v domovini. Med prvenstvom lahko vsaka reprezentanca opravi tudi do pet menjav igralk iz prijavljene osemnajsterice, in sicer s tistimi s širšega seznama prijavljenih igralk. Prva v čakalni vrsti je krožna napadalka Manca Jurič, ki je bila na pripravah prisotna vse do konca.

"Želimo si narediti korak naprej in pokazati, da Slovenija sodi višje od četrtega bobna, v katerega je bila posajena pred žrebom za to svetovno prvenstvo. Pred nami so številni izzivi. Nimamo širokega nabora igralk, ob tem nekaterih igralk z nami ni, a to je priložnost za druge, da se izkažejo," je dejal Adžić, kapetanka Ana Gros pa dodala: "Vedno bi za treninge lahko bilo več časa, da bi storili še kaj več, a menim, da smo iz tokratnih priprav izvlekli največ, kar smo lahko. Posvetili smo se detajlom igre na obeh straneh igrišča in mislim, da smo pripravljeni. Komaj že čakamo, da se tekmovanje začne."

Oslabljene slovenske rokometašice bodo za uvod skušale presenetiti Črno goro

Skupina A, 1. krog, petek ob 18.00:
FRANCIJA – ANGOLA
Ob 20.30:
ČRNA GORA – SLOVENIJA
Prenos na TV SLO 2 in MMC-ju.

2. krog, nedelja ob 18.00:
SLOVENIJA – FRANCIJA
Prenos na TV SLO 2 in MMC-ju.
Ob 20.30:
ČRNA GORA – ANGOLA

3. krog, torek ob 18.00:
ANGOLA – SLOVENIJA
Prenos na TV SLO 2 in MMC-ju.
Ob 20.30:
FRANCIJA – ČRNA GORA