Alja Varagić se je izkazala s petimi zadetki. Foto: EPA
Alja Varagić se je izkazala s petimi zadetki. Foto: EPA

Slovenija je izgubila tudi teoretične možnosti za preboj v četrtfinale, vodilni Norveška in Francija imata pred nedeljskim zadnjim krogom štiri točke več od tretjeuvrščene Slovenije. Angola in Avstrija sta zbrali po dve točki, Južna Koreja pa je še brez točke.

Izjemna akcija Slovenk in zadetek Alje Varagić

Norveška je vse tekmice odpravila z dvomestno prednostjo, tokrat pa je bil prvi polčas pred 5544 gledalci v dvorani Spektrum zelo izenačen.

V slovenski reprezentanci je najbolj učinkovita Alja Varagić s petimi goli, Ana Gros je dosegla štiri zadetke. Camilla Herrem je bila najboljša strelka tekme s šestimi zadetki.

Odlična igra Slovenk v uvodne četrt ure
Izbranke Dragana Adžića so bile v prvih 15 minutah popolnoma enakovredne močnim Norvežankam. Njihova obramba je bila na visoki ravni, nemočna je bila le po "projektilih" Henny Reistad, v napadu pa so prikazale preudarno predstavo in onemogočile bliskovite protinapade. Slovenke so zadnjič vodile s 4:3, izid pa je bil zadnjič izenačen na 6:6.

Camilla Herrem je bila najboljša strelka tekme s šestimi zadetki. Foto: EPA
Camilla Herrem je bila najboljša strelka tekme s šestimi zadetki. Foto: EPA

Norvežanke na odmor s petimi goli prednosti
Norvežanke so prvi protinapad izpeljale šele v 15. minuti, ko so Slovenke prvič zaostale za dva gola (6:8). Do konca polčasa je njihov zaostanek postopoma naraščal, a Skandinavke jih niso zasenčile, temveč so na najboljši možen način izkoriščale svojo izrazito prednost v širokem naboru kakovostnih igralk.

Adžićeve varovanke so si v prvi polovici tekme najvišji zaostanek pridelale v 28. minuti (10:16), znižale so na 12:16, končni izid polčasa pa je z natančnim strelom s sedmih metrov postavila ena največjih zvezdnic v zadnjem desetletju Nora Mork (12:17).

V drugem polčasu Slovenke nemočne
Slovenske rokometašice v drugem polčasu niso zdržale ostrega ritma, ki so ga vseskozi narekovale gostiteljice. Že v 44. minuti so zaostale za 11 golov (16:27), njihov najvišji primanjkljaj na tekmi pa je znašal 14 zadetkov (17:31 in 20:34).

Tekmovanje bodo Slovenke končale v nedeljo, ko se bodo ob 18.00 pomerile še z Avstrijo.

Slovenske rokometašice kljub borbeni predstavi nemočne proti Norvežankam

Adžić ob koncu nosilke igre spočil za tekmo z Avstrijo
"Ne glede na to, kje bi proti tej postavi Norveške igrali, bi v naši reprezentanci potrebovali vse igralke popolnoma pripravljene in zdrave. Na tej tekmi je bilo to vidno. Naša reprezentanca je pokazala, kolikor je v tem trenutku lahko. V drugem polčasu smo nekoliko prihranili nekatere nosilke igre za izjemno pomembno tekmo z Avstrijo," je po porazu dejal selektor Adžić.

"Tekmo smo začele dobro, nato pa delale preveč tehničnih napak. Norveška, ki ima zelo hitre krilne rokometašice, to vedno kaznuje. Ob našem slabem vračanju v obrambo je to prevesilo tehtnico na stran tekmic. Z mislimi smo že osredotočeni na nedeljsko tekmo proti Avstriji," je po petem dvoboju v Skandinaviji dejala Alja Varagić.


DRUGI DEL, skupina II, 2. krog:
SLOVENIJA – NORVEŠKA 21:34 (12:17)
5544; Varagić 5, Gros 4, A. Abina in Klemenčič po 3, Hrvatin, Lazović, Ljepoja, Marković, Stanko in Svetik po 1; Herrem 6, Mork, Oftedal in Reistad po 5, Bakkerud 3, Aardahl, Breistol in Novak po 2, Solberg Isaksen, Ingstad, Hovden in Dale po 1.

Sedemmetrovke: 1/1; 4/5.
Izključitve: 6; 4 minute.

AVSTRIJA – ANGOLA 25:30 (14:16)

JUŽNA KOREJA – FRANCIJA 22:32 (12:17)


3. krog, nedelja ob 15.30:
ANGOLA – JUŽNA KOREJA

Ob 18.00 (TV SLO 2):
SLOVENIJA – AVSTRIJA

Ob 20.30:
FRANCIJA – NORVEŠKA

Vrstni red: Norveška in Francija po 8, Slovenija 4, Avstrija in Angola po 2, Južna Koreja 0.

Prvi dve reprezentanci napredujeta v četrtfinale.