Foto: EPA
Foto: EPA

Igralke v belem so začele udarne in v 7. minuti hitro povedle s 5:1. Tekmice so zlomile s hitrimi protinapadi, ki so popolnoma iztirile severne sosede. Te so se s serijo treh golov na začetku desete minute približale na 5:4, a kot se je pozneje izkazalo, je bil to najbolj izenačen trenutek na tekmi.

Neverjetna serija Tamare Mavsar
Slovenkam je namreč v osmih minutah uspela serija 9:4 (v tej je Tamara Mavsar zabila kar šest golov!), s katero so povedle s 14:8 in tekma je bila praktično odločena. Podobna razlika je bila tudi ob odhodu na odmor (19:14). Mavsar je v tem delu zbrala sedem golov.

Po visokem vodstvu je zbranost nekoliko padla
V nadaljevanju je razlika ves čas rasla, sredi drugega polčasa je bilo tako že 27:18. Slovenke so se nekoliko preveč sprostile, kar so igralke v rdečem izkoristile s serijo 7:1 in se v 52. minuti približale na 28:25, nato sta Tjaša Stanko in Nataša Ljepoja zadeli v razmiku pol minute in tekma je bila vendarle odločena.

Vesela novica tik pred tekmo
Izbranke slovenskega selektorja Dragana Adžića so sicer dobro uro pred tekmo izvedele za veselo novico, da so si ne glede na razplet zagotovile vstopnico za enega od treh kvalifikacijskih turnirjev za poletne olimpijske igre prihodnje leto v Parizu. Ta turnir bo odigran med 11. in 14. aprilom.

Slovenske rokometašice so na svetovnem prvenstvu premagale tekmice iz Angole, Islandije in Južne Koreje ter izgubile proti Francozinjam in Norvežankam.

Slovenske rokometašice z zmago nad Avstrijo uspešno končale SP

Stanko: Ponosna semm na ekipo, ki je izpolnila zastavljeni cilj
"Dobro smo se pripravili na Avstrijo. Zavedali smo se, da bo tekma zahtevna, saj se na zadnji tekmi utrujenost že pozna. S soigralkami smo zbrale še zadnje moči, odigrale vrhunsko obrambo in na drugi strani dosegale lahke zadetke iz nasprotnih napadov. Uvrstile smo se tudi v kvalifikacije za olimpijske igre, kar je bil eden naših najpomembnejših ciljev," je dejala Barbara Lazović.

"Izredno sem vesela, da smo vse ostale zdrave in dosegle zastavljeni cilj pred svetovnim prvenstvom. Ob začetku akcije so nas spremljali številni izzivi, a šli smo tudi skozi to. Ponosna sem na ekipo!" je dodala Stanko.

Slovenske rokometašice zelo zadovoljne po koncu svetovnega prvenstva

SP v rokometu, skupina II:

SLOVENIJA − AVSTRIJA 32:27 (19:14)

Slovenija: Pandžić, Vojnovič, Klemenčič, Novak, Gros 3, Marković, Spreitzer 1, Stanko 5, A. Abina, Mavsar 11, Ljepoja 2, Varagić 3, Lazović 5, Svetik 1, Hrvatin 1. E. Abina.

Avstrija: Ivančok, Blažek, K. Pandža 7 (2), Dedić 2, Kovacs 4 (1), Wess 1, Dramac 4, Gschwenter 1, Kaiser, Leitner, Huber 2, A. Pandža 1, Reichert 2, Ivancok 3.

Sedemmetrovke: Slovenija 0, Avstrija 3 (4).
Izključitve: Slovenija 4, Avstrija 0 minut.


ANGOLA − JUŽNA KOREJA 33:31 (20:15)

FRANCIJA − NORVEŠKA 24:23 (12:12)

Adžić: Kvalifikacije za OI so najpomembnejši cilj te generacije