Slovenija bo za konec predtekmovanja igrala z Angolo. Foto: www.alesfevzer.com
Slovenija bo za konec predtekmovanja igrala z Angolo. Foto: www.alesfevzer.com

Slovenija bo v torek ob 18. uri (prenos na TV SLO 2) na svetovnem prvenstvu v Španiji odigrala zadnjo tekmo predtekmovanja, z Angolo si lahko privošči tudi poraz. Če bo Francija igrala dovolj zavzeto, da bo premagala Črno goro, bi Slovenke v naslednji krog tekmovanja vodil celo poraz z Angolo z do devetimi goli razlike, pri čemer bi Slovenke s seboj odnesle dve točki.

Na prvih dveh tekmah so varovanke Dragana Adžića pokazale dva obraza: vrhunskost proti Črni gori (zmaga z 28:18) in nemoč proti olimpijskim prvakinjam Francozinjam (29:18). Proti Franciji so v oči bodle predvsem številne izgubljene žoge (19). Tudi Angola je ekipa, ki zna izkoristiti vsako napako, zato se bo treba tekme lotiti zelo samozavestno, predvsem pa čim bolj omejiti učinek njihovih krožnih napadalk. Serijske afriške prvakinje veljajo za nepredvidljive in telesno izjemno močne rokometašice. Na letošnjem SP-ju so dvakrat izgubile, a so proti Franciji pokazale zelo dobro igro v prvem polčasu.

Adžić opozarja na kakovost Angolk

"Če sem iskren, smo se z Angolo ukvarjali največ izmed vseh tekmic, odkar smo izvedeli, v kako zahtevno skupino nas je posadil žreb. So zahtevne tekmice, serijske afriške prvakinje in udeleženke olimpijskih iger, na katerih so pred pol leta bile le malo oddaljene od četrtfinala. Tudi dejstvo, da je Slovenija pred dvema letoma na svetovnem prvenstvu s torkovimi tekmicami izgubila za devet golov, priča o njihovi kakovosti. V nasprotju s takrat so tekmice močnejše za nekaj novih, mladih igralk, vrnil se je tudi selektor," je povedal slovenski selektor Dragan Adžić.

"Pred nami je težka tekma. Največja nevarnost nam bo pretila z mesta krožne napadalke, saj sta obe njihovi igralki tam izredno telesno močni in visoki. Naša želja je, da se borimo vseh 60 minut, si v obrambi pomagamo med seboj in v napadu igramo osredotočeno," je povedala Aneja Beganović. Ana Gros, Amra Pandžić in Elizabeth Omoregie imajo težave z manjšimi poškodbami, vendar bodo pripravljene za dvoboj.

Selektor Adžić pričakuje popolnoma drugačen obraz proti Angoli

Svetovno prvenstvo, skupina A, Granollers, 3. krog, torek ob 18.00:
ANGOLA – SLOVENIJA
Prenos na TV SLO 2 in MMC-ju.

Ob 20.30:
FRANCIJA – ČRNA GORA

Lestvica:                         
FRANCIJA           2 2 0 0 59:38 4
ČRNA GORA          2 1 0 1 48:48 2
SLOVENIJA          2 1 0 1 46:47 2
ANGOLA             2 0 0 2 40:60 0