Tamara Mavsar. Foto: www.alesfevzer.com
Tamara Mavsar. Foto: www.alesfevzer.com

Slovenke bodo na turnirju nastopile v zdesetkani zasedbi, a se 32-letna Tamara Mavsar nadeja uvrstitve na kvalifikacijski turnir za olimpijske igre v Parizu 2024.

"Na letošnjem svetovnem prvenstvu bomo vsi močno pogrešali Elizabeth Omoregie in Nino Zulić, prav tako Branko Zec, ki je bila dobro desetletje nosilka naše igre na vratarskem položaju. Upam, da se nam bo na svetovnem prvenstvu pridružila Ana Gros," je o slabi kadrovski sliki v reprezentanci dejala izkušena krilna igralka Krima Mercatorja.

"O manjkajočih rokometašicah ne smemo preveč razmišljati. Vse igralke vemo, kaj je naša naloga, zakaj smo tukaj in zakaj se borimo. Na svetovnem prvenstvu bomo naredile vse, kar je v naši moči," je dodala Ljubljančanka.

Slovenijo v skupinskem delu v norveškem Stavangerju čakajo zahtevni dvoboji. Najprej se bo v četrtek ob 18. uri pomerila z Islandijo, v soboto ob 15.30 z Angolo, v ponedeljek ob 21. uri pa še s Francijo.

"Z Islandijo smo se v zadnjih letih že pomerile. Deluje kot najšibkejši člen v naši skupini, a ne moremo reči, da je to slaba ekipa. Na Norveškem bo vsaka tekma poglavje zase. Gremo tekmo po tekmo, najprej Islandija, potem Angola, o Franciji bomo razmišljali po koncu druge tekme," je pragmatična slovenska rokometašica.

"Zaradi vseh zdravstvenih težav v reprezentanci je bilo morda dobro, da nismo igrale nobene pripravljalne tekme. Načrtovani sta bili proti Franciji in Južni Koreji, a se je selektor odločil drugače. To je lahko plus, včasih tudi minus, glede na vse okoliščine je bilo bolj modro, da smo se zaprle v svojo dvorano in se posvetile same sebi," je še dodala Tamara Mavsar, ki je bila zaradi bolezni tudi sama lep čas zunaj tekmovalnega in trenažnega procesa, zadnji del reprezentančnih priprav v Ljubljani pa je opravila v celoti.

Tamara Mavsar je doslej odigrala 90 reprezentančnih tekem. Na tem seznamu je trenutno na 14. mestu, po učinkovitosti pa je na visokem šestem mestu s 332 doseženimi goli.

Rokometašice opravile prvi trening v Stavangerju