Ben Simmons se je testiral proti covidu-19 in tako sprožil postopek za vrnitev na parket. Foto: Reuters
Ben Simmons se je testiral proti covidu-19 in tako sprožil postopek za vrnitev na parket. Foto: Reuters

Nezadovoljen s svojim statusom v ekipi je zvezdnik 76-ersov že konec avgusta sporočil vodstvu kluba, da ne bo nikoli več igral za Philadelphio in naj ga pošljejo v drugo moštvo.

Klub mu je zagrozil s kaznijo, če se ne bo udeležil pripravljalnega kampa in tekem ter svojo namero tudi uresničil.

Simmons je za vsako tekmo, ki jo je izpustil, ostal brez 360.000 dolarjev. Manjkal je na treh tekmah, torej je ostal brez več kot milijona dolarjev. 76-ersi lahko kaznujejo Simmonsa tudi za vsak izpuščeni trening, pri tem pa je vsota vsakič višja.

25-letni Simmons ima s Philadlephio še štiriletno pogodbo, vredno 147 milijonov dolarjev.

Gorana Dragića ni bilo na parketu

Goran Dragić je izpustil predzadnjo pripravljalno tekmo Toronta proti Houstonu. Trener mu je namenil počitek. Kanadsko moštvo je obračun dobilo s 107:92.

Sorodna novica V Philadelphii ni prav nič sončno: Simmons vztraja pri odhodu

Simmons ni govoril z vodstvom kluba vse od konca avgusta v Los Angelesu, ko je zahteval menjavo. Trmasto je vztrajal več kot en mesec in večkrat ponovil, da ga v Philadelphio ne bo. Zdaj ga je agent, kot kaže, prepričal, da le vzpostavi komunikacijo. Prvi korak je bila vrnitev v mesto, ali se bo pridružil ekipi, še ni znano.

V Philadelphii so ves ta čas iskali primerno menjavo za Simmonsa, a je niso našli oziroma so bili nezadovoljni s ponudbami ostalih klubov. Iskanje menjave za Simmonsa se po poročanju ameriških medijev nadaljuje, a športni direktor kluba Daryl Morey in trener Doc Rivers upata, da bosta Simmonsa prepričala in da bo nadaljeval kariero v Philadelphii.

Vprašanje pa je, kako bodo zgladili odnose v ekipi, če do tega pride. Veliko se je pisalo o zamerah predvsem na zvezdniški relaciji Simmons-Joel Embiid, okoli katerega v Philadelphii gradijo moštvo.

V štirih sezonah v Ligi NBA, prvo je zaradi poškodbe izpustil, je Simmons v povprečju dosegel 15,9 točke, 8,1 skoka ter 7,7 podaje na tekmo, v minuli sezoni pa je postal tarča kritik navijačev, potem ko je v končnici proste mete metal vsega 34-odstotno oziroma zgrešil 48 od 73 poskusov.