Jure Sotlar je v tej sezoni dosegel tri gole in prispeval še devet podaj v Alpski ligi. Foto: www.alesfevzer.com
Jure Sotlar je v tej sezoni dosegel tri gole in prispeval še devet podaj v Alpski ligi. Foto: www.alesfevzer.com

Vsi trije so imeli podpisano pogodbo do konca sezone 2021/22. Še posebej presenetljiv je odhod Sotlarja. V tej sezoni je dosegel tri gole in devet podaj. Ima odličen pregled nad igro in je predan zelenemu dresu. To je poudaril tudi poleti na novinarski konferenci ob predstavitvi okrepitev. Večino kariere je preživel v Tivoliju in je navezan na klub.

Zmaji so redni del državnega prvenstva končali na prvem mestu, tudi v Alpski ligi so ves čas pri vrhu, trenutno so na drugem mestu, a ima Pustertal dve tekmi več.

Prave igre v tej sezoni niso prikazali velikokrat. Le na oktobrski tekmi v Tivoliju so odpravili železarje s 6:1. Na večini drugih tekem proti ekipam z vrha lestvice so imeli velike težave. Izgubili so obe srečanji proti Pustertalu (0:1 in 2:3), v Asiagu pa so klonili z 2:5.

Polončič jezen po porazu na derbiju
Trener Gregor Polončič je bil besen po porazu v Podmežakli v soboto zvečer, čeprav so odločali kazenski streli in tekma ni odločala o prvem mestu po rednem delu. Tako je bil razburjen, da je brez dodatnega novinarskega vprašanja dodal še svoj komentar in poudaril, da so bili njegovi izbranci v gledališču, Jeseničani pa so se borili.

Naslednja tekma čaka zeleno-bele v sredo v Val Gardeni. V četrtfinalu državnega prvenstva se bodo srečali z Bledom.