Luka Steiner je našel nove izzive na svoji karierni poti in je odstopil z mesta predsednika strokovnega sveta za šport. Foto: www.alesfevzer.com
Luka Steiner je našel nove izzive na svoji karierni poti in je odstopil z mesta predsednika strokovnega sveta za šport. Foto: www.alesfevzer.com

Steiner je s Športne loterije, kjer je bil do zdaj zaposlen v vodstvu, odšel na drugo delovno mesto v gospodarstvu (Iskratel). Za predsednika strokovnega sveta je bil izvoljen na ustanovni seji nove sestave 28. novembra 2017. Do preklica bo svet vodil njegov podpredsednik Stanko Glažar, ki je tudi podpredsednik Nogometne zveze Slovenije in član izvršnega odbora Olimpijskega komiteja Slovenije.

"Edini razlog za moj odstop je prevzem nove poklicne funkcije, ki jo moram kar najbolje opravljati. Tudi mesto predsednika strokovnega sveta, ki je častna, zahteva čas in odgovornost v dobrobit slovenskega športa. V njem pa bom kot prostovoljec deloval še naprej," je povedal Steiner, ki je tudi podpredsednik Smučarske zveze Slovenije.

Strokovni svet za šport je na tokratni seji sicer kot osrednjo točko dnevnega reda obravnaval novi pravilnik letnega programa športa Fundacije za šport, ki obravnava delitev sredstev za šport. Ta ob petih glasovih za, petih proti in dvema vzdržanima ni dobil potrebne podpore. Novi pravilnik je podlaga za dodelitev sredstev v slovenskem športu. Kako bodo razdelili denar, bodo morali tako pristojni še razpravljati.

"Pravilnik Fundacije za šport, ki je podlaga za delitev njenih sredstev, enotne podpore ni dobil. To kaže na določene strateške izzive, najmanj pa potrebo po širši razpravi na to temo," je najpomembnejšo vsebinsko razpravo pospremil Steiner.

V letu 2021 bo Fundacija za šport športnim organizacijam namenila 9,5 milijona evrov, milijon več kot letos. Fundacija je eden najpomembnejših stebrov financiranja slovenskega športa. Denar dobi iz koncesijskih dajatev od iger na srečo.