Luis Suarez po šestih letih zapušča Camp Nouu. Foto: Reuters
Luis Suarez po šestih letih zapušča Camp Nouu. Foto: Reuters

Trener Ronald Koeman je takoj po prihodu v Barcelono prečrtal nekaj igralcev. Suarez je bil na tem seznamu. Predsednik Josep Maria Bartomeu ga ni hotel prodati tekmecu iz španskega prvenstva, dolgo je bil v igri tudi Juventus.

Največja težava je bila astronomska plača Suareza pri Barceloni, pri Atleticu bo 33-letni napadalec zaslužil polovico manj.

Urugvajec je v šestih sezonah odigral 283 tekem in dosegel 198 golov. Veselil se je štirih naslovov španskega prvaka, štirih zmag v kraljevem pokalu in tudi zmage v Ligi prvakov maja 2015 v Berlinu.

Nelson Semedo se seli v Premier ligo
Portugalski desni bočni branilec Nelson Semedo se iz Barcelone seli k Wolverhamptonu. Volkovi so sporočili, da so se dogovorili za prihod branilca iz Barcelone za plačilo odškodnine, ki naj bi se povzpela na več kot 40 milijonov evrov. 26-letnik je podpisal triletno pogodbo z možnostjo podaljšanja do leta 2025.

Portugalski reprezentant je za Barcelono zbral 124 nastopov v treh sezonah. "Volkove sem izbral, ker gre za zelo dobro ekipo, ki igra zelo dober nogomet. Upam, da bomo letos lahko naredili zelo dobre stvari," je povedal za spletno stran kluba.

Izvršni predsednik Wolverhamptona Jeff Shi je bil vzhičen: "Ni pogosto, da imamo priložnost podpisati pogodbo z igralcem svetovnega razreda iz kluba svetovnega razreda."