Ivan Dodig in Marin Čilić sta v odločilnih trenutkih prikazala najboljši tenis. Foto: Reuters
Ivan Dodig in Marin Čilić sta v odločilnih trenutkih prikazala najboljši tenis. Foto: Reuters
Leonardo Mayer in Juan Martin del Potro
Leonardo Mayer in Juan Martin del Potro sta razočarala. Foto: Reuters

Oba kapetana sta spremenila postavi. Pri Hrvatih je namesto predvidenega Franka Škugorja zaigral Čilić, pri Argentini pa je mesto Guida Pelle zasedel del Potro.

V uvodnem nizu sta obe dvojici zadržali začetne udarce, podaljšano igro pa sta Hrvata dobila s 7:2. Čilić in Dodig sta v drugem nizu povedla s 3:1, a sta se nato Argentinca prebudila in izenačila na 4:4. Znova je odločal tajbrejk, kjer sta Hrvata dobila zadnje tri točke. V tretjem nizu je Mayer izgubil servis v šesti igri in Hrvata sta se veselila velike zmage po dveh urah in 42 minutah.

Hrvaška ima v nedeljo dve zaključni žogi. Najprej se bosta pomerila prva loparja obeh izbranih vrst Čilić in del Potro, v primeru zmage Argentinca in izenačenja na 2:2 pa bi o naslovu odločala Ivo Karlović in Federico Delbonis.

Argentini se napoveduje še peti poraz
Hrvaška je le enkrat igrala v finalu in leta 2005 zmagala v Bratislavi, za Argentince pa je to že peti finale, vse dozdajšnje - 1981, 2006, 2008, 2011 - so zapustili sklonjenih glav.

Varovanci kapetana Željka Krajana, ki je sicer tudi trener in partner naše Polone Hercog, so vse tri letošnje obračune v Davisovem pokalu zmagali s 3:2 in na vseh treh so dobili igro parov. In to v četrtfinalu ameriška brata Bryan, ki veljata za najboljšo moško dvojico vseh časov, v polfinalu pa še Francoza Nicolasa Mahuta in Pierre-Hugues Herberta, ki sta trenutno prva dvojica sveta.

"Pričakovali smo zmago, dvoboj je bil zelo izenačen in lahko bi se obrnil tudi v drugo smer. V nedeljo pričakujem zelo izenačen prvi obračun, zaupam pa tudi Karloviću v morebitnem odločilnem dvoboju," je pojasnil Krajan.

Zagreb (trda podlaga, dvorana):
HRVAŠKA - ARGENTINA 2:1

Čilić - Delbonis
6:3, 7:5, 3:6, 1:6, 6:2

Karlović - del Potro
4:6, 7:6 (6), 3:6, 5:7

Čilić/Dodig - del Potro/Mayer
7:6 (2), 7:6 (4), 6:3

Nedelja ob 14.00:
Čilić - del Potro

Karlović - Delbonis