22-letni Ptujčan je v soboto v Tokiu zasedel zelo dobro peto mesto, a razočaral nekatere, ki so pričakovali, da bo že na svojih prvih olimpijskih igrah osvojil kolajno. V finalu meta diska je najdlje vrgel 66,37 metra. Foto: Reuters
22-letni Ptujčan je v soboto v Tokiu zasedel zelo dobro peto mesto, a razočaral nekatere, ki so pričakovali, da bo že na svojih prvih olimpijskih igrah osvojil kolajno. V finalu meta diska je najdlje vrgel 66,37 metra. Foto: Reuters

Anna Maria Orel je na družbenem omrežju med drugim zapisala, da je še nikoli v življenju niso tako nadlegovali in ni bila podvržena toliko grožnjam dveh odraslih moških kot v zadnjih mesecih.

Orel ni poimensko navedla, kdo naj bi bila ta moška iz uvoda, ki naj bi jo nadlegovala. Se je pa Čeh pred OI razšel tako z Rajherjem, ki je bil pred tem vseh sedem let njegov trener in je tudi odkril njegov talent, kot tudi z menedžerjem in nekdanjim kolesarjem Aldom Inom Ilešičem.

Dekle Kristjana Čeha: Trener poskušal vse, da bi njegovo delo pred Tokiem uničil

"To, kar je zapisala glede groženj in nadlegovanja, je čista laž. Kar je napisala, ni res, nihče ni njej grozil, to je zgolj hrana za medije. Sam sem se pa vedno zavzemal, da je delo delo, prosti čas pa prosti čas. Služba je služba, družba pa družba. In šport je za Kristjana Čeha služba," je dejal Rajher za STA.

Rajher ni želel, da bi estonska metalka kladiva in Čehovo dekle sodelovalo na treningih njegovega varovanca, kar je Orel prav tako zapisala v komentarju na Instagramu.

Rajher je to pokomentiral z besedami: "Treningi in tekme so Čehova služba. Ne smemo mešati posla in čustev, to ne gre. Tu ni ničesar osebnega, gre pa za odnos do posla. Nihče ne hodi ter je z ženo v službi, če ta tam ne dela. Mene nič ne zanima, kaj kdo dela v prostem času. Tako je bilo tudi januarja in februarja, ko sva s Kristjanom prvič govorila o tem, ali je lahko njegovo dekle na treningih. Sedem let sem z njim, vem za vsak njegov dih, zadnja tri leta pa sva delala profesionalen odnos. To pa je tisto, kar sem vedno in bom vedno tudi zahteval."

Kristjan Čeh zaradi spora o navzočnosti dekleta ostal brez trenerja

"Zaradi različnih pogledov, s kom lahko treniram, je prišlo do prehitrih reakcij tako na moji kot na trenerjevi strani. Zahteval je, da pri treningu ni mojega dekleta. Orlove, metalke kladiva iz Estonije. To je bil glavni razlog, zato sva se razšla," pa je sredi junija, ko je v javnost prišla novica o razhodu s trenerjem, za STA povedal Čeh, ki se nocoj iz Tokia vrača v domovino.