Primož Ulaga naj bi zahteval 8-odstotno provizijo za iskanje osebnih pokroviteljev. Foto: www.alesfevzer.com
Primož Ulaga naj bi zahteval 8-odstotno provizijo za iskanje osebnih pokroviteljev. Foto: www.alesfevzer.com

Gre za dejanja iz sezone 2012/13, ko naj bi v vlogi predsednika SZS-ja reprezentantom pomagal pri iskanju osebnih pokroviteljev, za to pa zahteval provizijo. Skakalni asi Robert Kranjec, Peter Prevc in Jurij Tepeš mu očitajo izsiljevanje. Zahteval naj bi 8-odstotno provizijo.

Ulaga vse to zanika. "Ne čutim se krivega in krivde po obtožnici ne priznam. Od nikogar nikoli nisem ničesar zahteval ali koga celo izsiljeval v zvezi s sponzorskimi oziroma donatorskimi sredstvi, da mi torej izplača nagrado oziroma provizijo," je za časnik Večer poudaril Ulaga.

Na pričanje bo povabil Majdičevo in Peterko
Ulaga je poudaril, da izsiljevanja ni bilo, zato je obtožbe označil za nizke udarce in napovedal, da bo na pričanje povabil tudi nekdanja velikana slovenskega zimskega športa – Petro Majdič in Primoža Peterko. Kot pravi, je tekmovalcem omogočal boljše pogodbe in višje prihodke, za to pa je zahteval provizijo, kar je po njegovem mnenju veljavna praksa v športu.

Frenk, Grilc in Pograjc naj mu bi plačali provizijo
Med tistimi, ki so Ulagi plačali provizijo, naj bi bili trenerja Nejc Frenk in Janez Grilc ter skakalec Andraž Pograjc. Tepeš, Prevc in Kranjec mu provizij niso izplačali, a je po prepričanju tožilstva kazniva že sama zahteva.

Grozi mu do pet let zapora
Če bo spoznan za krivega, mu grozi do pet let zapora, sodišče pa mora zadevo zaključiti do leta 2023, ko bo zastarala.

Ulaga se na sodišču ni znašel prvič. Sodili so mu tudi že na kranjskem okrožnem sodišču, kjer je bil leta 2018 pravnomočno oproščen kaznivega dejanja preslepitve v povezavi s svojo nekdanjo visoko funkcijo v SZS-ju.

Ulaga na sodišče zaradi obtožb o nezakonitem sprejemanju daril