Srebrna slovenska biatlonska štafeta. Foto: Sloski
Srebrna slovenska biatlonska štafeta. Foto: Sloski

Repinčeva je pred tem že dobila sprint in zasledovanje, na posamični tekmi pa je bila srebrna, a predvsem zaradi štirih strelskih napak, sicer bi se tudi v tej disciplini lahko okitila z zlatom.

Slovenke 13 sekund za zlatimi Francozinjami
Slovenski nastop je začela Vindišarjeva, ki je Zorčevi predala kot sedma, ta pa je z zelo dobrim tekom ekipo pripeljala na tretje mesto, pol minute za Francijo in Italijo, Jasno je bilo, da bo 17-letna Repinčeva napadala kolajno. Uspelo ji je prehiteti Italijanko, za Francozinjo pa si je privoščila popravo preveč na strelišču in zasedla drugo mesto z zaostankom 13 sekund.

Lena Repinc: Štirih kolajn nisem pričakovala
"Tekmovanje v Obertilliachu je zanesljivo zame vrhunec sezone in tudi kariere. Na vse dosežke sem seveda zelo ponosna, a vesela, da sem letos že dobila priložnost tudi na domačem svetovnem prvenstvu na Pokljuki. Tukaj štirih kolajn na štirih tekmah seveda nisem pričakovala, a očitno s trenerjem Juretom Ožboltom res dobro delamo in za najbolj pomembno tekmo smo ujeli odlično formo,"
je po četrti kolajni povedala Repinčeva in dodala: "Rada bi se zahvalila vsem tistim, ki so mi do kolajn pomagali. Niso samo moje, ampak sem zanje sodelovala s številnimi ljudmi."

Kot še pravi Repinčeva, ne želi, da bi jo vsi ti uspehi pripeljali do prevelikih pričakovanj v eliti. "Še naprej sodim v mladinsko kategorijo. Tukaj tekmujem in se učim, vesela pa bom, če bom prihodnje leto dobila priložnost, da na kakšni tekmi pogledam tudi v članski svetovni pokal, sicer pa sem še premlada in sodim v to kategorijo."

Slovenci 18., naslov za Poljake
V moški konkurenci so zmagali Poljaki. Slovenija, ki je nastopila v postavi Drejc Trojer, Pavel Trojer in Mark Vozelj, pa je bila 18.