Maria Höfl-Riesch, skupna zmagovalka svetovnega pokala iz leta 2011, je smuči v kot postavila leta 2014. Foto: Reuters
Maria Höfl-Riesch, skupna zmagovalka svetovnega pokala iz leta 2011, je smuči v kot postavila leta 2014. Foto: Reuters

33-letna Nemka, ki se je z belih strmin poslovila leta 2014, v svoji bogati karieri pa za svetovni pokal zmagala 27-krat, osvojila štiri olimpijske medalje in šest medalj s svetovnih prvenstev, se je namreč hudo poškodovala pri padcu s čolna.

Tik za tem, ko je na Instagramu objavila fotografijo z motornega čolna na Gardskem jezeru s pripisom "Sezona čolnarjenja odprta!", je namreč v javnosti odjeknila novica, da je Höfl-Riescheva na jezeru doživela nesrečo.

Pri padcu si je Nemka zlomila komolec, utrpela več podplutb in dobila udarec v oko. Vse poškodbe je vestno dokumentirala na svojem Instagramu, kjer je svojim sledilcem še sporočila, da gre v Brescii pod nož.

Zahvale kirurgu in oboževalcem
Včeraj je že objavila tudi pooperativno fotografijo z bolnišnične postelje. "Vse je šlo dobro, še vedno pa je ostalo nekaj vidnih posledic. Hvala vam za vse lepe želje," je zapisala nekdanja smučarka in se še zahvalila kirurgu, ki jo je operiral.

Höfl-Riescheva si sicer zadnja leta kruh služi kot strokovna televizijska komentatorka smučarskih tekem na nemški televiziji ARD.